"Uhapšena" mačka-diler

U Ruskoj republici Tatarstan čuvari zatvora uhvatili su mačku za koju sumnjaju da je korišćena kako bi krijumčarila drogu u ogrlici, prenosi RTS.

Izvor: RTS

Nedelja, 27.10.2019.

20:01

EPA-EFE/ TOMS KALNINS

Iz lokalne zatvorske službe navode da se i 2010. godine u toj instituciji dogodio sličan incident, kada je mačka korišćena za krijumčarenje heroina.

Nekoliko dana čuvari mački nisu davali hranu, a gladna mačka je pokušala da pronađe vlasnika i tada je uhvaćena.

U izveštaju se navodi da je ona rođena u zatvoru, a jedan od zatvorenika predao saradnicima u spoljnom svetu, naveo je BBC.

Novi vlasnici su joj navodno stavili ogrlicu napunjenu hašišom i amfetaminima i poslali je nazad u zatvor.

Ipak, mačka je "uhapšena" i predata lokalnom centru za brigu o životinjama.

2018. godine je objavljeno da je mačka za koju se sumnjalo da je kurir u slučaju krijumčarenja droge u regionu Tula pobegla iz pritvora, što je ugrozilo istragu.

U vezi sa tim slučajem, prema ruskom ministarstvu unutrašnjih poslova, bivši zatvorenik skovao je plan da uspostavi kanal za isporuku droge koristeći zatvorskog ljubimca. Advokati odbrane tražili su da slučaj bude zatvoren, pošto je mačka pobegla.

Ona je trebalo da bude ključni dokaz i za tužilaštvo i za odbranu.

Branilac je izjavio da ne bi mogao da izvede eksperiment koji je planirao, a koji bi pokazao da li je mačka sposobna za planirani poduhvat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: