VIDEO Tramp: Ubili smo vođu Islamske države

Američki predsednik Donald Tramp potvrdio je da je vođa Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi mrtav nakon operacije koju su sprovele Sjedinjene Američke Države.
Tramp je objavio da je odbegli čelnik Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi poginuo u operaciji američkih specijalnih snaga na severoistoku Sirije, što je zadalo težak udarac toj džihadističkoj grupi.
 
Al-Bagdadi se ubio tokom američke operacije aktiviranjem samoubilačkog pojasa s eksplozivom, rekao je Tramp u svom obraćanju naciji koje je prenosila televizija iz Bele kuće. Testovi DNK sprovedeni po završetku operacije na licu mesta potvrdili su njegov identitet, istakao je američki predsednik. 
 
Pod al-Bagdadijevim vođstvom Islamska država, koja je u jednom trenutku kontrolisala velika područja Iraka i Sirije, sprovodila je jezive napade na verske manjine i napade na pet kontinenata u ime jednog oblika ultrafanatičnog islama.
 
"On je bio bolestan i zao čovek i sada ga više nema", rekao je Tramp dodajući da je umro "kao pas" i "kao kukavica". Takođe je rekao da je za sobom u smrt al-Bagdadi povukao i troje dece.
 
Prema njegovim rečima, mnogi al-Bagdadijevi ljudi su ubijeni i SAD će objaviti njihov tačan broj u dogledno vreme. 
 
Informacije koje su se pokazale korisne za ovu operaciju, u kojoj je učestvovalo osam helikoptera, dali su Kurdi, a Rusija je otvorila svoj vazdušni prostor, kazao je.
 
Tramp se zahvalio Rusiji, Siriji, Turskoj i Iraku na podršci.
 
Smrt al-Bagdadija važna je pobeda za Trampa nekoliko nedelja nakon što je njegova iznenadna odluka o povlačenju američkih vojnika iz Sirije izazvala talas oštrih kritika, uključujući i one iz redova njegovih republikanaca, da će taj potez dovesti do oživljavanja Islamske države.
 
Tramp je rekao da je al-Bagdadi umro nakon što je ušao u tunel bez izlaza.
 
"Došao je do kraja tunela dok su ga lovili naši vojnici. Aktivirao je svoj pojas s eksplozivom i ubio sebe i troje dece. U eksploziji mu je raskomadano telo i tunel se urušio na njega", dodao je Tramp.
 
  • w/e

    28.10.2019 19:19
    Rip
    Saucesce porodici, posto im je ovaj nesrecnik vec 10. put poginuo ove godine, da se vise ne ponovi... bar do narednih izbora..
  • Dejan

    28.10.2019 16:17
    Oni ubijaju sve njihove neprijatelje. Ni jednom od njih nisu sudili. Toliko o njihovoj cuvenoj demokratiji. Jos je na kraju Tramp rekao da je ovaj al- Bagdagi preklinjao za milost a oni su ga svakako ubili i da je umro kao pas. Pa to ni Hitler nije tako govorio.
  • Станко Србин

    28.10.2019 10:42
    Ха ха
    Нисте убили ИСИС

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slovenija zvanično priznala Palestinu

Parlament Slovenije danas je većinom glasova prihvatio predlog Vlade o priznanju države Palestine, nakon što je odbačen predlog opozicije da se o tome izjasne građani na referendumu.