Više od sto profesora i intelektualaca traži da se prekine sa kampanjom protiv Danice Popović

Više od stotinu profesora i intelektualaca potpisalo je otvoreno pismo javnosti zbog, kako navode, "nezapamćene kampanje protiv profesorke Ekonomskog fakulteta u Beogradu Danice Popović", prenosi Nedeljnik.
U pismu se navodi da se Popović "nebiranim rečima" optužuje za dela koja "ili ne postoje ili nisu dokazana", kao i da se stiče utisak da cilj nije da se otkrije istina, već da se profesorka unapred moralno diskvalifikuje.
 
Kao razlog za takvo postupanje potpisnici pisma navode to što se Popović svojim principijelnim stavom da se ne prihvati odbrana problematične disertacije jednog moćnika, "zamerila vlastima".
 
"Pokušajem da se diskredituje ugledna naučna radnica i javna ličnost, poznata po svojoj principijelnosti, stvara se utisak da su navodno 'svi isti' i time se relativizuju krivična i neetična dela predstavnika vlasti", piše u pismu koje prenosi Nedeljnik.
 
U pismu se navodi i da brutalni napad na Popović treba da "zastraši ostale, manje poznate i priznate građane", te da ih natera da "pognu glavu i zaćute".
 
Potpisnici apeluju u pismu da se prestane sa tabloidnim vređanjem Danice Popović, a da se sve "eventualne optužbe" protiv nje rešavaju u okvirima institucija, bez političkih i medijskih pritisaka.
 
Pismo su, između ostalog, potpisali i redovni profesor Univerziteta u penziji Miodrag Zec, profesor Fakulteta dramskih umetonosti Janko Baljak, akademik Matija Bećković, karikaturista Dušan Petričić, profesor Filozofskog fakulteta Čedomir Antić, profesori Dubravka Stojanović i Slobodan Samardžić.
  • Nemanja

    28.10.2019 12:47
    Zaglupljivanje nacije na delu. Umesto da je neobrazovani sljam na dnu on je na vrhu, a intelektualci su u zapecku ili beze glavom bez obzira. Zato smo i svinjac a ne drzava!
  • Nesa

    28.10.2019 07:29
    Ah
    Gde pocinje politika prestaje struka. Cela jugokomunisticka "elita" je trula otkako je pod kontrolom njenih gazda. Sta je intelektualno u buljuku nemislecih poslusnika? Oterase sve bolje od sebe, posledice koje zivimo su njihova zasluga.
  • dule

    27.10.2019 23:03
    Realno, nije postojala vlast u Srbiji koja se slagala sa ekonomskim načelima koje zagovara profesorka Popović.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.