Novi poraz Partizana u Sloveniji - Simonović i Cirbes mu uzeli skalp

Vreme čitanja: 4min | sub. 26.10.19. | 19:41

Usporeni gosti ipak nisu uspeli da izvuku pobedu na ovom teškom gostovanju - 85:69

Došao je Partizan u naletu u Ljubljanu posle pobede nad Lokomotivom, ali se opet okliznuo u Sloveniji. Ne prija mu ova zemlja jer je pre Cedevite Olimpije skalp crno-belima do sada uspela da uzme samo Primorska. Dosta praznih minuta u igri, dobra odbrana tima Slavena Rimca i nedovoljan broj raspoloženih igrača, te tanka partija Rašona Tomasa, a dobra Marka Simonovića... To su ukratko razlozi ovog poraza posle kog Partizan ima skor 2-2 na Jadranu.

Na kraju se ispostavilo da je to ubedljiv poraz za crno-bele - 85:69. Odbrana nije učinila svoje i to se odmah ocrtalo na rezultatu crno-belih.

Izabrane vesti

Rafalno su otvorili poslednju četvrtinu Volden i Simonović sa po dve trojke, a konstantno je razlika bila od jednog do četiri poena, a i ceo meč kada se pogleda konstantno su dva tima bila tu negde rezultatski. Potom se Cedevita malo odlepila, Simonović je šio sa svih strana, Cirbes je odlično zakucao, Kodi Miler Mekintajer pogodio iz kontre i crno se pisalo crno-belima. Cirbes je samo u završnici dobrim potezima dodatno sipao so na ranu Partizanu koji se ove sezone ne snalazi dobro u Sloveniji... Dva bivša igrača Crvene zvezde, Simonović i Cirbes, blistali su na ovom meču.

Posle toga Partizan nije imao šanse da se vrati... A Cedevita je i dalje bez poraza na Jadranu, ima skor 4-0. Najefikasniji kod Cedevite bili su Miler Mekintajer i Simonović sa po 15 poena, Stipanović je dao 14, a Majk Cirbes 13. Kod Partizana su jedini dvocifreni igrači bili Gordić sa 13, Volden je dao 11, a Pejdž 10. Loša Partija Partizana...

Na startu duela raspoloženi za igru bili su Rade Zagorac i Nikola Janković koji su dali po pet poena, a sa druge strane je prilične probleme u reketu crno-belih pravio Andrija Stipanović koji je maltene davao sve poene za domaći tim na početku.

Birčević i Pejners su i na startu ovog duela pokazali slab nivo košarke, a Cedevita je to znala da iskoristi pa je brzo napravila prednost od šest poena razlike što ju je stavilo u ulogu ekipe koja diktira ritam i rezultat na ovoj utakmici.

Cedevita je iskoristilla malo i umor i dekoncentraciju Partizana, oštrim prodorima poput onog Blažičevog je diktirala ritam igre, a onda je odlični Gordić vezao šest poena i trgnuo malo Partizan iz letargije, a tome mu je pomoglo i to što su Ljubljančani opalili dve očajne trojke.

Crno-beli su opet malo sporije počeli utakmicu onako kako to često rade ove sezone, ali su se vratili i prvu deonicu završili sa tri poena u zaostatku. Pejdž je ušao u dobru formu pa je sa dve trojke držao Partizan potpuno u egalu, a sa trojkom Veličkovića Partizan je stigao u prednost od dva poena.

Parahovski ponovo nije uspevao da se poveže na parketu, Janković je imao dva promašena zicera, ali je Zagorac vezao dve dobre blokade i time čuvao rezultat. Potom je usledio jedan od lepših poteza ove sezone kada je na asistenciju Tomasa Vil Mozli zakucao sa dve ruke iza leđa. Fantastična je to akcija bila…

To kao da je bio znak za Cedevitu da stegne odbranu, napravili su Zmajevi seriju 7-0 pred kraj prvog poluvremena, pa su domaći imali prednost na odmoru od 43:39. Podbacili su crno-beli u odbrani u prvom poluvremenu…

Kako je Parni valjak počeo prvu četvrtinu, tako je bilo i sa trećom i delovalo je da je Cedevita ekipa koja je bliža pobedi, a sve je to presekao Jaramaz trojkom iz mesta, potom i Gordić oštrim prodorom u svom stilu, a kontru je pravio Simonović dobrom igrom i poenima kroz reket.

Sve je to dovelo do neizvesnog meča u kom se pobednik rešavao u poslednjoj četvrtini, a u nju je Cedevita ušla sa poenom razlike... Na kraju i ubedljivo slavila.

ABA LIGA: Cedevita Olimpija - Partizan 85:69 (24:21, 19:18, 15:18, 27:12)

Dvorana: Stožice
Sudije: Ilija Belošević, Miloš Koljenšić, Dragan Porobić

CEDEVITA OLIMPIJA: Krušlin, Boutrajt 5, Krampelj, Hopkins 5, Vujačić, Murić 7, Miler Mekintajer 15, Blažič 11, Stipanović 14, Zagorac S, Simonović 15, Cirbes 13

PARTIZAN: Volden 11, Zagorac 7, Pejdž 10, Gordić 13, Parahovski 2, Jaramaz 7, Veličković 3, Birčević 2, Janković 7, Tomas 4, Pejners, Mozli 3

ABA LIGA - 4. KOLO

Petak
Zadar - Cibona 78:82
/Gibson 22 - Alen 32/

Subota
Cedevita Olimpija - Partizan 85:69
/Simonović, Miler-Mekintajer 15 - Gordić 13/

Primorska - Mornar 101:83
/Heris 22 - Pulen 19/

20.00:  (1,17) Budućnost  (20,00)  Krka (5,50) 

Nedelja
18.00:  (1,05) Crvena zvezda  (27,00)  Mega Bemaks (10,00) 

Ponedeljak
17.00:  (1,60) FMP  (14,50)  Igokea (2,55) 

*Kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara