Вести:

субота, 26. октобар 2019.

КМ Новине су против ТВ Н1 (N1)!

субота, 26. октобар 2019. | Уреднички колегијум 0

Редакција портала грађанског новинарства*, КМ Новина, обавештава своје читаоце да је против телевизије Н1, односно N1!

#Televizija #N1 #protest #novinari #režim #fantomi #leci #letak #Kosovo #Metohija #Izdaja #oktobar #Beograd #Srbija #Separatisti
CNN телевизија на српском језику. Сви је памтимо по антисрпским извештајима!





Редакцији КМ Новина неподношљива је количина кршења, не само новинарског кодекса и етике, већ и скупа кривичних закона Републике Србије које ТВ Н1 чини све време свог постојања. Али, оно што нас пре свега приморава да будемо против те телевизије јесте неоспорна чињеница да се ради о америчкој телевизији и то из оне кухиње која је Србији нанела највише зла а која сада то жели да чини⇗ - и чини, из центра саме Србије, из Београда! Таква телевизија, која је испостава америчке Сиенен (CNN) не може да буде ништа друго него непријатељска тврђава која има за циљ разарање државе!

Недавно је одржан "скуп подршке" овој телевизији на коме се  наводно окупио "велики број грађана" али се не каже колико њих! Новинара се такође окупило доста али, када мало загребете, и за оне за које се не зна видећете да су на платном списку неког од америчких фондова који се одржавају са прецизном сврхом расрбљивања, слабљења и комадања Србије.


Протест "Новинари против фантома", организовала је Група за слободу медија која искључиво подржава оне медије који се залажу за отцепљење Косова и Метохије⇗ и још извињење Албанцима за све што је држава Србија морала да учини како би цивилно становништво одбранила од подивљалих шиптарских хорди терориста и зликоваца. По њима "слобода медија" је само оно што подржава такво антидржавно извештавање!

Најјадније је било то што је протест организован јер "фантоми нападају Н1 бацајући летке по граду и поред зграде Н1"! Ужас! Терор који мора да трпи само ова америчка ЦИА телевизија у Србији и нико више!!!

Једна од новинарки је рекла да "Н1 треба подржати зато што ради посао јавног сервиса уместо РТС". У неким сегментима то јесте донекле тачно али само до оног степена када то извештавање не ремети издајничку политику у Србији па тако нећете чути ни један једини коментар који разоткрива или осуђује издају Косова и Метохије! О ТВ прилогу и извештавању да не говоримо! Напротив, Н1 предњачи у промоцији шиптарских "политичара"! Чак шта више, они никада нису позвали тужилаштво и полицију да се "пробуде из дубоког сна" и спрече издају КиМ као што су то учинили захтевајући да се открије ко је бацао летке против њих!!!

Скренута је пажња да су леци против Н1 инспирисани оним што говори председник Александар Вучић. А издаја КиМ није?!
"Председниче, није лепо да провоцирате мржњу и да се бахато понашате према новинарима", поручено је.


А Вучић то не ради према свима који се противе издаји Косова и Метохије и труде се да покрајину очувају у саставу Србије иако је то пре свега, његов посао? То, као што видимо, телевизији Н1 то не смета.

На протесту је говорио и председник америчке новинске организације у Србији "НУНС", Жељко Бодрожић, који је казао да су се новинари окупили испред Владе да подрже Н1, али и све оне који се труде да професионално раде. Истакао је да Н1 трпи нападе само зато што ради професионално. Додао је и да сви они који су се последњих година дрзнули да критикују Александра Вучића и власт, доживели су све најгоре - претње, увреде...


Међутим, то уопште није истина! Када су КМ Новине доживљавале терор Вучићевог режима који је на тај начин покушавао да скрене пажњу са чињеница које су указивале на његову издају Косова и Метохије, ово америчко удружење је истог дана добило награду од маеричког амбасадора Скота и ни једном речју није се осврнуло на оно о чему овде говоре!

Бодрожић је још рекао да ухапшени радник Kрушика, који је био у притвору у Централном затвору, није знао шта се догађа (да људи протестују због њега, дакле због жеље да подрже америчку Н1) јер је тамо могао да гледа само пет канала и оценио да "изгледа да већина људи у Србији као да је у Централном затвору", јер имају на располагању тих пет медија.


Ево и о каквој се "слободи" ради! Ограниченој, оној која промовише процес ЕУ интеграцију кроз који губимо не само самосталност већ и део државне територије односно Косово и Метохију! Сваки говор против тог процеса сматра се "неслободним" и подложан је пљувању, таргетирању и мрцварењу онога ко се усудио да проговри. Реч о сасавњу земље - није опција нити спада у њихову "слободу говора"! Све ово финансира "Фонд за отворено друштво" Наташе Кандић, која је и јавно затражила признање шиптарске илегалне творевине и као таква ни једна активност не може да буде  - слободна већ искључиво антисрпска!

Већина грађана Србије ће и ово врло лако препознати као лаж јер је кабловски оператер СББ (такође у америчком власништву) ову телевизију поставио на каналу 1. и не само они већ и још неки од кабловских оператера.
Ипак, чињеница да се протестовала против затварања узбуњивача из Крушика није сметала новинару недељника НИН, Вуку Цвијићу, да каже да су се новинари окупили испред Владе због Н1 и слободе медија.

"Они су све пренели што се таји у овој земљи, не би се чуло ни за хапшење узбуњивача (Александра Обрадовића из Kрушика)... Знамо да је нашем колеги (Милану Јовановићу из Врчина) запаљена кућа. Бојим се да се ова власт суочава са аргументима и да се одлучује за насиље. И што су аргументи јачи, њихово насиље је горе", оценио је Цвијић.

Зашто се сличан тон није могао чути ни у једном случају када су Срби са КиМ вапили за правдом јер им је управо Вучићева камарила у покрајини претила, палила имовину, гађала народне посланике каменицама и тако даље, и тако даље... зашто је тада и за ове новинаре насиље дозвољено?!


Новинар БИРН-а Слободан Георгиев оценио је да власт покушава да ликвидира Н1 "са свим оним шта се дешава с Телекомом". Власт дави Н1 већ неко време и то је само једна "спољна манифестација", каже новинар БИРН-а који сматра да су пристисци све гори.

"Ми из малих редакција радимо нешто, и ништа се од тог не би знало без Н1", истакао је Георгиев.


Што се Георгиева тиче ни у малим, ни  увеликим редакцијама неможе ништа да се сазна о његовом антисрпском и често неонацистичком ставу, о његовој мржњи према свему српском и изругивању православне вере, српске традиције и обичаја. О томе "задовољство" да читају има само они који га прате на друтвеној мрежи Твитер где редовно провоцира тако ниско да вређа и сопствено људско достојанство. Један је од оних новинара који активно помажу шиптарским сепаратистима да приведу крају своју злочиначку намеру отимања Косова и Метохије!

Међутим, он се у својим круговима истиче као "цвећка" а како је баш у тим круговима и широко прихваће то говори о томе ко је протестовао зарад "слободе медија"! Тако је Георгиев рекао:


"Ја мислим да у Србији постоји 100 или 150 новинара, који раде храбро свој посао свакога дана, има их још 200 који покушавају некако да преживе и исто нешто раде, остало је све купљено и уништено. То је што је, има нас колико нас има, и сада остаје да се види да ли можемо нешто заједно да урадимо, да сачувамо барем неко осећање да постоји потреба за нормалним, професионалним, слободним медијима", похвалио се Георгиев. Притом он није мислио на оне новинаре који критикују Вучићев режим због најпогубнијих потеза попут мигрантске политике, распродаје странцима државне имовине, разбијања војске или издаје Ким већ због, у односу на ове проблеме, баналних грађанских неправилности.


Дејвид Петреус, власник Н1 телевизије!





Испред Владе Србије био је и Симо Спасић, председник удружења убијених и киднапованих на Kосову и Метохији, који је држао фотографије новинара Ранка Перанића и Ђура Славуја који су 1998. године нестали на Kосову.

Спасић није ништа говорио, али су му окупљени грађани и новинари добацивали, каже се у извештају Н1.


Симо Спасић је, нажалост, отворено подржава Вучићеву власт и поред све неправде нанете Косову и Метохији а у корист оних који су му отели двојицу браће. Међутим, ако није ништа говорио већ је само држао фотографије двојице киднапованих новинара на Косову и Метохији о којима се никада није сазнала пуна истина, организатори протеста и новинари да објасне - зашто су добацивали? А можмо и сами да схватимо због чега се то десило, јер управо  отоме и говоримо - ова бедна и продана новинарска фаланга најпре заступа америчке интересе, самим тим и интересе шиптарских зликоваца, па им онда и не смета када Шиптари киднапују и убијају њихове колеге!!! Да ли је постојао други начин да покажу своје лицемерје? Свакако да није!

Занимљиво да перфоманс Жена у црном које попут вештица износе најгнусније лажи о Србима и фабрикују српске злочине, никада не осуђују или преспитују али је засметало када је Сима Реџеповић из четничког покрета, показивао је и делио "пасоше" на којима је писало "Република Н1" чиме се директно указује на недодирљивост ове телевизије код изношења антисрпских лажи. Ни мало није сметало да кажу како се тиме "таргерита наша телевизија" не објашњавајући како иако додају да инцидената није било.

На скупу је примећено и неколико лидера опозиционих странака, попут Зорана Лутовца из ДС и Зорана Живковића из Нове странке.

Група за слободу медија је, најављујући протест, саопштила да су новинари и други медијски радници у Србији свакодневно изложени увредама, притисцима, омаловажавању, претњама, застрашивању… То јесте тачно али им то смет само онда када се ради о њиховим "новинарима", само тада.

“У својој смо земљи, а радимо и живимо у непријатељском окружењу. Немамо подршку ни полиције, ни правосуђа, а понајмање власти. Напротив, одавно је постало јасно да у Србији нема сигурности за новинаре и друге медијске раднике који часно раде свој посао", наведено је у саопштењу.


Нажалост, није наведено то да су они ти који у својој земљи стварају, негују и одржавају непријатељско окружење у коме народ и сви они којима је стало до очувања ове државе, не могу да дођу до изражаја, не могу да добију простор или реч а да буду поштовани. Када су и поменути то је увек са великом дозом понижења, вређања, ниподаштавања и управо - таргетирања!

Група је истакла и да су намере власти јасне - да угасе све медије који своју уређивачку политику не подређују политичкој промоцији и пропаганди за потребе Српске напредне странке и Александра Вучића.
 

И ово је тачно али се група никада неће и није побунила када су угашени или нападани неки други медији. На пример, извршитељи су потпуно илегално и без основа отели сво имовину Магазина Таблоид остављајући их без могућности да раде. Ово се управо десило из освете Вучићевог режима против због исања свега онога што ни у режимским али ни у медијима који су на овом протесту тражили "слободу медија" никада нећете прочитати!

Скуп подршке новинарима ТВ Н1 одржан је и у још неколико места али су учесници редом били они "новинари" који заступају политику отцепљења Косова и Метохије и остале америчке интересе у Србији без разлике.


Своју бахатост ова телевизија је понајвише показала кда су про-западни медији насрнули и без претходног одобрења снимали двоје људи који су делили летке са натписима ове телевизије. Тај видео је касније толико експлоатисан на овој телевизији да су несрећни млади људи били приморани да дођу и извине се овој телевизији и то - јавно! Ова телевизија не само да је прекришла закон емитујући видео који није имао одобрење људи да буду снимани и приказивани на телевизији, већ је толико пута емитовао снимак да је перфидним застраживањем изнудио извињење у сврху сопствене промоције! Управо је ово изазвало револт редакције КМ Новина која се обраћа јавности исказујући свој презир и гађење према оваквом новинарству које може да буде све само не професионално и објективно!

Због свега тога, КМ Новине желе да обавесте јавност да је наша редакција против америчке телевизије Н1, против остварења америчких интереса у Србији, против отимања и отцепљења Косова и Метохије а сходно свему томе - против режима Александра Вучића! Ми смо до сада, а једино то ћемо чинити и у будућности, представљали глас обичног народа и то ћемо чинити и надаље! А тај глас тражи да амерички и западни медији буду прогнани из Србије!


Живела Србија!


НАПОМЕНА: * Грађанско новинарство није оно што водећи западни медији покушавају да нам прикажу. Њихова агенда према којој је то новинарство које се бави животним проблемима грађана је потпуно нетачно а Запад га је "створио" како би сакрио суштински смисао грађанског новинарства.

Према теорији журналистике дефиниција грађанског новинарство гласи:

 
„Схвативши да водећи и званични медији, у неминовној борби за профит и под утицајем својих спонзора, извештавају на начин какав се не може назвати објективним и истинитим новинарством грађани, раније називани публиком, узимају у своје руке медијске алате како би се међусобно обавештавали. Овим се пре свега баве они људи којима новинарство није професија и који не зарађују на тај начин. Почетком 21. века ова појава добија и званично име – грађанско новинарство“. А то је управо новинарство каквим се баве КМ Новине.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

#Televizija #N1 #protest #novinari #režim #fantomi #leci #letak #Kosovo #Metohija #Izdaja #oktobar #Beograd #Srbija #Separatisti   #kmnovine

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине