');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

PROPAO KROZ OKNO LIFTA I POGINUO Detalji jezive nesreće na gradilištu u Subotici u kojoj je stradao građevinac (33)

Radnik na montaži lifta Đ. P. (33), koji radi za firmu iz Batočine, poginuo je danas na gradilištu u subotičkom naselju Prozivka.

Subotica poginuo radnik Foto: B. Vučković / RAS Srbija
Subotica poginuo radnik

Nesreća se dogodila oko 17 časova, a prema prvima informacijama on je nastradao kada se otkačio lift sa petog sprata. Tom prilikom dvojica njegovih kolega su zadobila povrede i prevezeni su kolima Hitne pomoći u Opštu bolnicu u Subotici.

Foto: B. Vučković / RAS Srbija

U Policijskoj upravi za "Blic" kažu da je njima oko 17 časova prijavljeno da je na gradilištu, na uglu ulica Osmog marta i Jo Lajoša došlo do povređivanja tri radnika tako što su propali kroz okno lifta.

 - Uzroci se utvrđuju, zamenik tužioca Osnovnog tužilaštva je bio na licu mesta, kao i inspektor rada. Jedan radnik je nastradao na licu mesta, a dvojicu povređenih odvela je Hitna pomoć u bolnicu – rekli su u policiji za "Blic".

Pročitajte još

Na licu mesta saznajemo da petospratnicu gradi firma "Vostok" koja je za montažu lifta angažovala podizvođače iz Batočine. Nastradali i povređeni radnici su angažovani za tu firmu iz Batočine, to potvrđuju i u Osnovnom javnom tužilaštvu. Preminuli Đ. P. je iz Kragujevca.

 - Iz za sada nepoznatih razloga je došlo do tragedije i povređivanja. Dvojica povređenih radnika su bili u svesnom stanju kada je Hitna pomoć došla po njih i odvela ih u bolnicu. Uviđaj je završen, gradilište će obići i veštak, a do tada ono ostaje zapečaćeno – kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Prema nezvaničnim informacijama lift nije bio obezbeđen i sa petog sprata se otkačio i pao dole. Čuvar gradilišta je rekao da je jednom radniku povređena glava, drugom noge. U izvlačenju tela nastradalog učestvovali su i vatrogasci.

Telo poginulog radnika biće poslato na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicinu.