Najnovije vesti
Vesti Beograd
NA SUVOM, NA SAVI ILI U STAROM GVOŽĐU Evo kako su se kroz vreme menjali planovi sa STARIM SAVSKIM MOSTOM (FOTO)

NA SUVOM, NA SAVI ILI U STAROM GVOŽĐU Evo kako su se kroz vreme menjali planovi sa STARIM SAVSKIM MOSTOM (FOTO)

Stari savski most je već godinama u centru pažnje, praktično od trenutka kada je obelodanjeno da se odustalo od njegove rekonstrukcije, te da će biti izmešten ili srušen, a na njegovom mestu nići nova i moderna saobraćajnica nad Savom.

stari savski kombo Foto: Promo
stari savski kombo

Prve skice, grafike, makete koje su se pre četiri-pet godina pojavile u javnosti, danas su totalno zastarele i od njih se potpuno odustalo, a trenutno se završavaju projekti Novog savskog mosta čija bi gradnja, kako je najavio gradski urbanista Marko Stojčić, trebalo da počne tokom naredne godine.

Pročitajte još

Za to vreme, Grad Beograd je odlučio da pita građane kakav je njihov stav o sudbini Starog savskog mosta. I ponudio dve opcije: njegovu selidbu na potez između Ade Ciganlije i novobeogradskih blokova ili preseljenje "na suvo", u park Ušće gde bi služio kao atrakcija, ali i sedište za lokale raznih namena. Ukoliko bi se prihvatila ova druga varijanta, Grad bi se obavezao da izgradi potpuno novi pešačko-biciklistički most između blokova i Ade Ciganlije.

Ipak, na kraju, iako to sada niko neće javno da kaže, nije isključena ni varijanta da zbog velikih troškova, konstrukcija mosta završi u starom govžđu.

A kako se vremenom menjao Stari savski most, kao i planovi sa njim, pogledajte u našoj galeriji.