Pokvario se ''Valjak''!

Autor: Darko Mitrović
subota 26.10.2019.
19:41
Izvor: Sportske.net

Očajna poslednja četvrtina crno-belih u ''Stožicama''.

BETAPHOTO/Reyer Venezia/DS
BETAPHOTO/Reyer Venezia/DS

Povezane vesti

Košarkaši Partizana poraženi su večeras u Ljubljani, u derbiju četvrtog kola ABA lige od domaće Cedevita Olimpije rezultatom 85:69!

Ovo je već drugi poraz crno-belih u prva četiri kola regionalnog takmičenja, pošto su prethodno izgubili i u Kopru od Primorske.

Početnih nekoliko minuta proteklo je u ravnopravnoj borbi, ali na ulasku u završnicu prvog kvartala Cedevita Olimpija je povela sa devet poena razlike - 24:15.

Do kraja ove deonice, Nemanja Gordić vezuje šest svojih poena i Partizan smanjuje na 24:21.

Početkom druge, nova serija crno-belih, od 7:2, uz trojke Pejdža i Veličkovića i crno-beli su uspeli da povedu sa 28:26.

U narednih nekoliko minuta ''rezultatska klackalica'', koju su obeležile i atraktivne blokade Radeta Zagorca, kao i zakucavanje Mozlija iza leđa, posle asistencije Tomasa.

Ipak, sama završnica poluvremena protekla je u znaku domaćina koji je uspeo da stekne četiri poena viška - 43:39.

Ta prednost je duplirana početkom treće četvrtine, Cedevita Olimpija je povela sa 49:41, ali je Partizan uspeo da do kraja ove deonice ponovo uhvati priključak i smanji na 58:57.

Tim rezultatom ušlo se u poslednjih deset minuta, ali tih deset minuta bili su najslabiji period Partizanove igre ne samo večeras, nego možda i od početka sezone.

Serija grešaka, izgubljenih lopti u napadu, promašenih slobodnih bacanja, uz sve slabiju odbranu, što su Simonović, Cirbes i ostali surovo kažnjavali.

Na nešto više od dva minuta pre kraja, Ljubljančani su poveli sa 81:67 i već tada je bilo jasno da je Partizan ovaj meč izgubio.

Simonović i Miler-Mekintajer su sa po 15 poena bili najefikasniji u ekipi Cedevita Olimpije, u Partizanu Gordić 13, Pejdž i Volden po 10 poena.
--
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
papirnica
Saturday, 26.10.2019
22:04
avatar
Realni Arthur
Saturday, 26.10.2019
20:02

Pa, verujte mi da ja sam bio ubedjen da ce ovo Partizan da dobije, znaci nestalo snage u poslednjom delu i to je to. Partizan je bolji od CO definitivno, brzli, precizniji, jedini koji stvarno mi izgleda da je zalutao je onaj Peners, a za onog Mozlija, on je super skakac ali brate slobodna bacanja ocajan, znaci ne dao bog na klackalici uvek ce da fauliraju njega i eto ti problema. Znaci, ne vazan poraz za Partizan, kao sto sam rekao prosle nedelje za Zvezdu, pocetak je prvenstva, ali moram nesto da podvucem, po meni najozbiljniji i najkonstantniji tim ABA lige definitivno je Primorska, a ako budu drzali ovaj nivo eto njih medju 4 najbolje u ABA. Znaci jedan od favorita ispada, trenutno izgleda Zvezda ili Partizan, Ne znam koliko istine ima da Dzikic preuzme Zvezdu, ja bih hteo licno, zato sto uvek mi ostavio dobar utisak kao trener.Srecno mojoj Zvezdi sutra protiv Mege!

avatar
petar000
Saturday, 26.10.2019
19:50

Ma, sasvim ocekivan poraz. Ja sam hiljadu puta vec rekao da Partizan kako udje u Sloveniju vec je izgubio utakmicu. Kao po pravilu Partizan odigra te utakmice bar 30% losije nego sto moze, a slovenacka ekipa, koliko god slaba, ili jaka bila igra utakmice sezone. Ali, konstantno isti scenario. Naravno, ne kazem da ovakva Olimpija moze da pobedi Partizan i da smo mi kao jaci od njih, ali znam da procenti suta moraju biti na 60%, da igraci koji nisu razigrani tada se po pravilu povampire i plus faktor Andrije Stipanovica koji protiv Partizana igra uvek kao Sekil. Sve u svemu, ocekivano, mozda malo previsoko (ali zasluzeno sa tolikom razlikom). Nase mane ovog puta necu da komentarisem, a ima ih mnogo, cak i kad pobedjujemo.