Sud odlučio: Liverpul može da raskine ugovor sa sponzorom, nova ponuda neuporedivo bolja

FC Liverpul ne mora da produži višemilionski ugovor o sponzorstvu sa "Nju balansom", nakon što je sud procenio da se on ne može porediti sa ponudom "Najkija".

Svet

Izvor: B92

Subota, 26.10.2019.

13:28

Sud odlučio: Liverpul može da raskine ugovor sa sponzorom, nova ponuda neuporedivo bolja
Foto: Epa/STEPHANIE LECOCQ

Klub je tako pobedio u sudskoj parnici protiv "Nju balansa" nakon što je taj sportski brend tvrdio kako Liverpul nije ispoštovao uslove svog ugovora vrednog oko 23 milionba evra koji ističe u maju naredne godine, objavio je "Gardijan".

Prema tom ugovoru, "Nju balans" ima pravo da obnovi ugovor ukoliko je njegova ponuda jednaka ponudi bilo kog konkurenta koji ponudi sponzorstvo Liverpulu.

Ali evropski šampion, kome je "Najki" ponudio petogodišnji ugovor vredan 34,7 miliona evra, ustvrdio je da se ponuda "Nju balansa" ne može meriti sa "Najkijevom".

Presudu je doneo sud u Londonu u petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

14 h

Podeli: