Najnovije vesti
IT
I dalje koristite stari "ajfon" ili "ajped"? Sam će se UNIŠTITI za dve nedelje ako ne uradite sledeće

I dalje koristite stari "ajfon" ili "ajped"? Sam će se UNIŠTITI za dve nedelje ako ne uradite sledeće

Ne kupuju svi novi smartfon svake godine kako izlaze. Da budemo iskreni, “Epl” lasnira nove modele često, a u poslednje vreme korisnici nisu baš oduševljeni jer nema dovoljno inovacija da daju novih 1.500 dolara za nov telefon.

ajfon Foto: SUSANNA BATES / EPA;
ajfon

Kako se šuška, priuštljiviji model “ajfona” će uskoro biti lansiran, ali to znači da će svi oni koji i dalje koriste starije uređaje morati da ih apdejtuju inače će se verovatno raspasti za svega dve nedelje. “Epl” je već upozorio svoje korisnike da što pre apdejtuju svoje uređaje.

Kompanija je navela da se problem sa GPS-om iz aprila ove godine vratio i da bi mogao uništiti vaše uređaje ako ne apdejtujete iOS pre 3. novembra, piše "Komando".

Pročitajte još

Srećom, nisu svi “Eplovi” gedžeti u opasnosti. Oni koji jesu su “ajfoni” i “ajpedi” koji su lansirani 2012. ili ranije. To znači da su u opasnosti od raspadanja modeli “ajfon 5” i prethodni, kao i “ajpe” od 4. generacije unazad.

Bez apdejta naprave neće moći da pokažu tačnu GPS lokaciju. To možda zvuči kao sitan problem, ali ako je GPS lokacija netačna, to dovodi do netačnih podataka datuma i vremena na vašem uređaju, što dalje može uticati na veće funkcije koje se oslanjaju na njih, poput sinkovanja sa “ajklaudom”.

Pročitajte još

Kako je saopštila kompanija, uređaji koji se ne apdejtuju pre 3. novembra možda neće moći da prime bežične apdejte, pa će jedini način da apdejtujete napravu biti da povratite “ajtjuns” ili “Finder” preko kabla.

Koji iOS trebate zavisi od uređaja, pa tako za “ajfon 5” i “ajped” (4. generacija) trebate iOS 10.3.4. Za “ajfon 4” “ajped mini”, “ajped 2” i “ajped” 3. generacija trebate iOS 9.3.6. Ova problem ne pogađa uređaje koji imaju samo Wi-Fi niti one novije. Da bi saznali koji iOS ima vaš uređaj pratite ove korake:

Foto: ANDREW GOMBERT / EPA;

-Otvorite “Settings”;

-Idite na “General”, a potom na “About”;

-Pogledajte brojku pored “Software Version”.

Ako vaš uređaj nema date iOS verzije, apdejtujte je što pre. Uređaji koji se ne apdejtuju do ponoći 3. novembra će se pokvariti, upozorio je “Epl”.