');
Najnovije vesti
Blic Vesti Beograd

Beogradski džez festival po prvi put gostuje u Novom Sadu

Jubilarni, 35. Beogradski džez festival ove godine prvi put izlazi van granica srpske prestonice i u nedelju gostuje u Novom Sadu, povodom čega je u Gradskoj kući Novog Sada održana konferencija za novinare na kojoj su govorili zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, sekretar za kulturu Ivan Karl i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Beogradski Džez Festival U Novom Sadu Foto: Promo / Promo
Beogradski Džez Festival U Novom Sadu
Foto: Promo / Promo

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je gostima iz Beograda poželeo dobrodošlicu i rekao da je izbor prvog grada u kojem Beogradski džez festival gostuje bio prirodan i logičan.

– Novi Sad je grad sa bogatom kulturnom scenom, a dolazak Beogradskog džez festivala dodatno će obogatiti našu ponudu. Sa zadovoljstvom smo prihvatili inicijativu koju je pokrenuo zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Sugrađani će u nedelju u Sinagogi imati priliku da čuju jedan domaći i jedan britanski bend i verujem da nas očekuje pravi spektakl. Beograd i Novi Sad imaju zdrav takmičarski odnos, rivali smo u dovođenju investicija, većem rastu budžeta, broju turista... Na taj način podstičemo jedni druge da budemo što bolji i ovaj događaj je samo jedna pločica u tom mozaiku. Potrudićemo se da u budućnosti uzvratimo i dovedemo neki od naših festivala u Beograd – kazao je Vučević.

Foto: Promo / Promo

Goran Vesić, koji je ujedno i predsednik Organizacionog odbora festivala, istakao je da u Beogradu boravi oko pedesetak stranih novinara koji prate džez festivale i koji su izrazili mišljenje da je publika na Beogradskom džez festivalu u proseku dosta mlađa nego što je to slučaj sa drugim festivalima.

– Promovišemo džez tokom čitave godine, studenti uz indeks mogu da kupuju ulaznice za određene događaje po ceni od svega 100 dinara. Naša misija nije da zaradimo, već da omogućimo ljubiteljima džeza, naročito mladima da uživaju u kvalitetnoj muzici. Ponosan sam što smo ove godine "izašli" iz Beograda i drago mi je što je Novi Sad prvi grad u kojem festival gostuje. Nadam se da će to postati tradicija i da će Beogradski džez festival postati nacionalna manifestacija, jer građani cele zemlje zaslužuju priliku da slušaju kvalitetan džez – rekao je Goran Vesić i dodao da je ovogodišnji budžet festivala 33 miliona dinara.