Nova vest
Košarka

Petak, 25.10.2019.

13:21

Evroliga će pokrenuti disciplinski postupak protiv Pešića

Trener Barselone Svetislav Pešić će biti suočen sa disciplinskim postupkom zbog komentara posle utakmice sa Crvenom zvezdom.

Izvor: SV

Autor: SV

Evroliga će pokrenuti disciplinski postupak protiv Pešića
(Photo by Lennart Preiss/Bongarts/Getty Images)

Legendarni stručnjak je žestokim rečima govorio o prvom čoveku Asocijacije evroligaških igrača Boštjanu Nahbaru.

Nekadašnji košarkaš je nedavno najavio da će biti usvojena nova pravila po kojima će pripreme za sledeću sezonu morati da počnu 24. avgusta.

"On nije normalan... On ne zna da smo mi u Evropi, da nismo u NBA. Mi praktično preuzimamo formu iz NBA koja nije dobra. Zamislite da počnemo da treniramo 24. avgusta, a Superkup je 21. avgusta. Sezona počinje poslednje nedelje septembra, a on kaže da bi četiri nedelje treniranja bilo dovoljno za sezonu koja traje deset meseci. Taj čovek je nenormalan", naveo je Pešić.

Jurohups prenosi da će ta izjava biti predmet istrage.

"Evroliga neće tolerisati bilo kakav nedostatak poštovanja prema bilo kojoj ličnosti ili organizaciji, bez obzira na razloge. Odluke o kojima je trener Pešić govorio su bile predmet rasprave i usvojene su od strane evroligaških klubova. U 21. veku su takvi pregovori i dogovori uobičajeni u svakom poslu između zaposlenih i poslodavaca", prenose se reči neimenovanog izvora iz Evrolige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve