Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
ZA AFANOVE KORAKE Šestogodišnjem dečaku potrebna pomoć kako bi STAO NA SVOJE NOGE

ZA AFANOVE KORAKE Šestogodišnjem dečaku potrebna pomoć kako bi STAO NA SVOJE NOGE

Građani Visokog organiziraju humanitarni bazar za svog sugrađanina, šestogodišnjeg Afana Selimovića, koji se od rođenja susreo s nizom zdravstvenih problema i treba pomoć dobrih ljudi.

afan-selimović Foto: Pomoć za Afana / Facebook
afan-selimović

Bazar će biti održan u Suša centru Visoko 3. novembra, od devet sati do 22 časa, a sav novac koji bude prikupljen namenjen je za plaćanje vežbi u banji u Fojnici.

Naime, nakon uspešne operacije nogu u Zagrebu, koja je Afanu omogućila da prvi put oseti tlo pod nogama i da sedi, sada su neophodne vežbe da operacija ne bi bila uzaludna.

– Idemo tri puta sedmično u Fojnicu na vežbe. Jedna košta 40 KM, plus putni troškovi. Činim sve što mogu, ali nisam u prilici sama sve isfinansirati – apelovala je Afanova majka Edina.

Rekla je da su organizaciju ovog prodajnog bazara pokrenule njene prijateljice, a uključile su se građanke Visokog da bi se prikupilo što više novca za Afana. Ponuda će biti raznovrsna, od nakita i kozmetike do hrane, a u planu je i dečji program koji obuhvata dolazak maskota omiljenih crtanih likova, fejs peinting, paketiće… Građani se pozivaju da posete bazar u što većem broju, a sve za Afanove korake, prenosi Srpskainfo.

Afan je rođen u 28. sedmici i u inkubatoru je proveo tri meseca. Dobio je četvrti stepen krvarenja mozga te je operisan. Preživeo je moždani udar i desna strana mu se oduzela. Dijagnostikovani su mu hidrocefalus, mikrocefalija, epilepsija, cerebralna paraliza.

Afanu se može pomoći i uplatom na transakcijski račun na njegovo ime u Raiffeisen banci broj 1610000000000011, partija 09001387654.