Izvor: B92

Pravo iz snova svakog čokoholika stiže novo osmodnevno krstarenje Mediteranom posvećeno u potpunosti čokoladi. "Eurochocolate Cruise" kreće iz Čivitavekije u Italiji 16. aprila naredne godine i putnike vodi preko Đenove, Barselone, Palma de Majorke, Malte do Katanije.

Ovo krstarenje zajedno organizuju italijanska brodska kompanija Kosta kruzis i festival Evročokolate, najveći svetski međunarodni događaj posvećen čokoladi koji se svake godine održava u Peruđi.

Srećnike koji se nađu na ovom krstarenju čekaju prezentacije stručnjaka za čokoladu koje će im otkriti sve tajne ove "hrane bogova", zatim časovi, radionice i laboratorije za pravljenje čokolade i peciva koje će voditi majstori za čokoladu, piše Travel pulse.

Naravno, biće prilike i za degustaciju najrazličitijih čokoladnih poslastica u kombinaciji sa vinima i mediteranskim jelima, kao i svakodnevni "čokoladni izleti" u lukama u koje brod bude pristajao, uključujući posetu Muzeju čokolade u Barseloni.

Takođe, na brodu će biti izložena i originalna čokoladna skulptura, koju će na licu mesta napraviti majstor čije su skulpture u čokoladi pomogle da se festival proslavi među ljubiteljima čokolade širom sveta.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.