BRITANSKO LUDILO - POVEZALI RUSIJU SA HLADNJAČOM SMRTI: Ruski novinar koristio staru izreku u izveštaju o nesreći, mediji u Londonu odmah sve uklopili sa Krimom! (VIDEO)
Foto: EPA, Profimedia

paranoja

BRITANSKO LUDILO - POVEZALI RUSIJU SA HLADNJAČOM SMRTI: Ruski novinar koristio staru izreku u izveštaju o nesreći, mediji u Londonu odmah sve uklopili sa Krimom! (VIDEO)

Planeta -

U Velikoj Britaniji se vodi jedna od najvećih istraga u istoriji zemlje kako bi se saznalo kako je u kamionu pronađeno 39 mrtvih ljudi.

Vozač je uhapšen, a ruta kojom je stigao je jako neobična.

Kamion je u Veliku Britaniju, u Eseks, stigao u subotu iz Bugarske i unutra su pronađena tela 39 osoba. Britanska policija je pozvala tim hitne pomoći koji je pronašao tela u industrijskoj zoni Votergrejd u gradu Grejs, nedaleko od Londona.

Uhapšen je i pritvoren vozač kamiona iz Severne Irske pod sumnjom za ubistvo. Policija pokušava da utvrdi identitet pronađenih mrtvih osoba, a to bi mogao biti dugotrajan proces.

Kamion je navodno stigao u zemlju još prošle subote iz Bugarske, preko luke Holihed u Velsu, što je za istražitelje vrlo neobično. Independent je kontaktirao bugarsku ambasadu u Londonu koja tvrdi kako ne zna ništa o slučaju pa informacije prikuplja iz medija.

I kako to obično biva, kada se ne zna ko bi mogao biti zločinac, tu je Rusija. Naime, kamion je u Veliku Britaniju stigao preko teritorije Krima. Jevgenij Satanovski, predsednik Instituta za Bliski istok, komentarisao je otkriće kamiona sa 39 tela migranata u parku u gradu Grejs na jugoistoku Engleske, koji je, prema medijskim izvještajima, iz Bugarske navodno stigao preko teritorije Krima.

“Oprostite mi, gospodine idiote. U Velikoj Britaniji su pronašli pun kamion leševa ilegalnih imigranata iz Bugarske. Novine pišu kako je prošao preko Krima. Gledam kartu. Zovem Kaščenka, zovemo brigadu”, napisao je Satanovski na svom kanalu Telegram.

“Ako je ovo engleski humor, onda im Bregzit, izgleda, nije bio dovoljan. Zanimljivo, na Krimu je portal koji izveštava u Velikoj Britaniji i Bugarskoj? Ili platforma "Nine and Three-Quarters" ima svoje dopisništvo u Hogvartsu, školi veštičarenja i čarobnjaštva? A možda postoji čak jedna i u Donbasu?”, pita stručnjak, koji ne može verovati ovakvim hipoteze „novinara“.

“Bar je jasno zašto su gospoda živahna. Dakle, verzija je da su prvo su Petrov i Baširov ubili Cezara u Rimu. Onda u Sjedinjenim Državama predsednika Linkolna i Kenedija. Zatim Lumumbu i Če Guevaru. Ili njega pre Kenedija. Ovdje se verzije istrage razlikuju. Zatim, su, primivši naredbu od Staljina, upoređujući ga s Putinom, stigli su u Englesku i počeli mazati otrovnim Novičokom kvaku na vratima Skripalja. Vini Pu i Prasence (karakteri iz crtanog filma), agenti Skotland Jarda, pratili su ih i oteli im otrov, tako da jednostavno nisu imali dovoljno za kuću Skripaljevih, pa su ubili samo mačku Masjaniju, ljubimicu bivšeg GRU agenta, kako bi je uklonili kao svedoka. Potom je lord Voldemort (negativac iz filmova o Hariju Poteru) Borisu Džonsonu predao svu prljavštinu o britanskom parlamentu, a on je napustio Evropsku uniju bez Engleske, uz odlično raspoloženog Trampa“, ironično piše Satanovski.

„Otkud sad Krim? Dakle, jasno je da nije bilo Krimskog rata, katedrala u Salisburiju ne bi bila ni sagrađena, Stounhedž bi bio kvadrat, a mesec jul ne bi bio imenovan u čast Cezara. Sledite li tu logiku, čitaoci, Cezar u Britaniji nikada ne bi iskrcao svoje legije”, nastavio je Jevgenij Satanovski .

“Pa, ko je kriv za pun kamion bugarskih leševa u Engleskoj? Moskva, Krim i Putin. Hitno moramo pojačati sankcije“, zaključio je Satanovski.

Uoči ovih izjava, pozivajući se na londonskog dopisnika dnevnog lista Komersant, Andreja Ostalskog, navedeno je da je trasa vozača kamiona, koji je pronađen s 39 leševa u Engleskoj, navodno mogla proći kroz Krim. Navodno su ilegalni imigranti prvo preko Rima došli na Krim, a onda su završili u irskom Dablinu.

Kasnije je Andrej Ostalski objasnio šta je hteo da kaže, koristeći se starom ruskom izrekom i da su ga novine koje su ga citirale pogrešno protumačile.

“Slušajte, dobro je poznat izraz “do Krima kroz Rim”, što znači vrlo težak, neobičan put. Govorio sam o tome, a ne da je kamion doslovno iz Iralije do Krima", rekao je Ostalski i objasnio da su informacije o ruti kamiona sažetak informacija dobijenih od britanskih novinara i policije.

Prema njegovim rečima, one takođe traže proveru, ali je priča već eksplodirala na društvenim mrežama i na portalima na gotovo svim jezicima.

Kurir.rs/Logično.com Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track