Najnovije vesti
Vesti Politika
SKANDAL Ekstremističko divljanje Miše Vacića u Bujanovcu: "Dovešćemo ljude da oteraju 'NAVODNE SRBE'"

SKANDAL Ekstremističko divljanje Miše Vacića u Bujanovcu: "Dovešćemo ljude da oteraju 'NAVODNE SRBE'"

Pretnje proterivanjem i uvrede predstavnicima Srba u lokalnim institucijama u Bujanovcu izneo je lider Srpske desnice Miša Vacić. Političare koji učestvuju u lokalnoj vlasti nazvao je "navodnim Srbima" i poručio da će njihova mesta zauzeti predstavnici Vacićeve stranke.

Srpska desnica Foto: Bujanovačke / RAS Srbija
Srpska desnica

Novinar iz Bujanovca Nikola Lazić ovakav Vacićev istup ocenjuje kao veoma opasan i kaže da ga Bujanovčani osuđuju.

Po Miši Vaciću, predsedniku Srpske desnice, najveći problem u Bujanovcu su "domaći izdajnici koji šuruju sa Šiptarima" i oni će, kako je rekao, "biti raseljeni zato što drugima uništavaju živote, ali i ako budu sputavali Srpsku desnicu".

Foto: Vladimir Živojinović / RAS Srbija

Vacić smatra da ne treba da postoje Srbi, poput pojedinaca u Bujanovcu koji su spremni da idu protiv svoje države, tako što prave vlast sa separatistima.

- Doći će ljudi, ako treba blokiraćemo ceo grad da oteramo ove - prenose "Bujanovačke".

On smatra da su ljudi u Bujanovcu uplašeni jer "vlada anti-ljudska opcija" i obećava da će lokalnim Srbima u vlasti "blokirati sve u životu" ukoliko dirnu bilo koga i pokušaju da sputaju rad Srpske desnice.

Pročitajte još

Uvrede Vacića posebno su se odnosile na Bogoljuba Tomića, direktora Duvanske indrustije Bujanovac, koga je nazvao "takozvanim privrednikom, parazitom i jednim od onih koji su parazitirajući na leđima velikih društvenih preduzeća sada postali direktori tih preduzeća".

Vacić je rekao i da je Srpska desnica "za dijalog sa lojalnim Albancima koji poštuju Srbiju", ne navodeći ko će to da proceni i na koji način, i da će njima uvek pružiti ruku.