• Search form

24.10.2019 | 13:59

Dvostruki nastup Felca i BGF - Betoven je keva

Dvostruki nastup Felca i BGF - Betoven je keva

Šef dirigent Beogradske filharmonije Gabrijel Felc predvodi taj orkestar dve večeri zaredom, 24. i 25. oktobra na Kolarcu, a u okviru dodatnog ciklusa “Betoven je keva” u novoj sezoni, na programu su Eroika Ludviga van Betovena i Metamorfoze Riharda Štrausa.

Generacije značajnih kompozitora stvarali su pod velikim uticajem Betovena i njegove ideje inkorporirali u individualni muzički stil. Veza Riharda Štrausa i Betovena takođe je očigledna i upečatljiva - eho Betovenove čuvene Eroike, koja je ostavila neizbrisiv trag u istoriji muzike, Štraus pravi u svojim Metamorfozama. To delo pisao je potresen bombardovanjem nemačkih gradova nakon Drugog svetskog rata, naročito razaranjem pozorišta koje je potpuno uništilo kulturni život.

Zbog velikog interesovanja za koncertne sezone, Beogradska filharmonija i ove godine je uvela dodatne termine za odabrane koncerte, dan uoči redovnih koncerata, odnosno četvrtkom na Kolarcu. Pod nazivom #Betoven je keva, ciklus ponovljenih koncerata čini pet najatraktivnijih programa iz filharmonijske sezone u celosti posvećene tom kompozitoru.

Gabrijel Felc, foto: BGF

Ulaznice za koncerte četvrtkom su u prodaji, a za nastup u petak tradicionlano će biti obezbeđeno sto karata za stajanje, u prodaji sat vremena uoči početka koncerta.

Beogradska filharmonija počela je 20. septembra novu koncertnu sezonu nazvanu #zapratibetovena.

Sajt BGF je bgf.rs, a program sezone nalazi se i u Kalendaru portala SEEcult.org.

(SEEcult.org)

Zoran Popovic, 'My Girlfriend Jasna Tijardovic...', Edinburgh, 1973
Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav