Najnovije vesti
Vesti Politika
Vučić o optužbama sa Kosova: Insistiraću kao pit bul na odgovoru o navodnom trovanju

Vučić o optužbama sa Kosova: Insistiraću kao pit bul na odgovoru o navodnom trovanju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će "kao pitbul" narednih godinu dana insistirati na odgovoru o navodnom trovanju članova izborne komisije na Kosovu koji su prebrojavali glasove iz centralne Srbije, i da će I sledeće godine o tom navodnom trovanju govoriti i pred UN.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Vučić voz Foto: Rade Prelić / Tanjug
Vučić voz

Takve političke lažove svet nije video. Ta doza bezobzirnosti, da normalnu zemlju optužuju za tako nešto, nije vidjena. A, onda dodje stručnjak Kurti da priča o normalizaciji sa Srbijom", kazao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše brojanje glasova iz Srbije u zaštitnim odelima.

Ukazao je da je pitao EU, šta oni u Briselu misle, da li se radi o antraksu ili novičuku, i kazao da mu se čini kao da su dobili Variola veru.

"Još me nisu obavestili o tome", kazao je.

Njima je, kako je istakao, problem što je jasno procenio zašto su celu farsu napravili.

"Neću ih pustiti, iako će se truditi da prikažu da se radi o pesticidu, da smisle da je postojao neki smisleni razlog, iako je jasno da nije bilo ništa infektivno. To su radili iz političkih razloga", naglasio je on.

"Brinu me napadi na Srbe"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ga brinu napadi na srpski narod na severu KiM, a da će lekova i hrane biti.

On je rekao da je dobio pisma u kojem ga upozoravaju da neće više da trpe, ali ih je pozvao da reaguju trpeljivo i strpljivo.

"Moja molba je da budu trpeljivi i strpljivi", poručio je Vučić.

Vučić je, u izjavi novinarima, a povodom najava iz Prištine da će sutra sprovesti kontrolu apoteka na severu KiM, naglasio da će država Srbija biti uz svoj narod I da će imati lekove I hranu.

Na pitanje da prokomentariše sve učestalije napade na Srbe, primetio je da u Prištini nisu ni svesni šta rade, I šta je to što čine, da ne razumeju da su se promenila vremena, kao I da ovo nije 1997, ni 1998, 2004. Ili 2008..

- Ako neko želi da to ne vidi, oči da mu otvorim ne mogu - kazao je on.

O novom ambasadoru SAD

Vučić izjavio je danas da od novog američkog ambasadora u Srbiji Entonija Godfrija ne očekuje ništa drugo osim da će zastupati interese svoje zemlje, kao što i mi, ističe, zastupamo interese svoje države.

"Imali smo dobar otvoren razgovor jutros i to je sve", rekao je Vučić novinarima upiatan za očekivanja od novog ambasadora SAD u Srbiji.

Godfri je juče stigao u Beograd, a danas je predsedniku Srbije predao akreditivno pismo.

"To je kao kad me pitate šta očekujem od ambasadorke Kine Čen Bo, a očekujem da je vidim svaki dan, da razgovaramo o svim važnim pitanjima i da nešto dobro uradimo za Srbiju i Kinu", dodao je Vučić.

"Insistiraću da moja imovina bude prva ispitana"

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će, kada bude usvojen novi zakon o poreklu imovine, insistirati da bude prvi čija će imovina biti ispitana.

"Videćemo da li će zakon biti usvojen sad ili u februaru. Ne mislim da je dobro da bude orudje u izbornoj kampanji, jer mislim da bi mnogi vrlo teško objasnili svoju ogromnu imovinu", rekao je Vučić novinarima.

On je naveo da taj zakon neće doneti toliko velike ekonomske efekte, ali će doneti više morala i pravde, te da je uveren u njegovo usvajanje.

Istakao je da će insistirati da bude prvi čiju će imovinu ispitati jer, kako kaže, nema smisla da se ispituje imovina lidera opozicije Dragana Djilasa ili Vuka Jeremića, a da on ne prodje kroz to.

Tek kada on bude ispitan, kaže, može se to tražiti i od ostalih.

"Insistiraću da ispitaju sve sto imam u inostranstvu, sve te kuće i apartmane od Atine do Beča, što su lagali ovih godina, da ispitaju postojanje bilo kog računa u banci mog ili člana moje porodice u inostranstvu. Da ispitaju svu imovunu u zemlji i da sa tim rezultatom izadjemo pred gradjane da vide da od 2008. godine nemam nikakvo povećanje imovine, pogotovo od 2012. godine, kada sam preuzeo važne državne funkcije", rekao je Vučić.