ATP BAZEL Specijalni izuzetak

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.10.19. | 12:54

Krajinović večeras u Federerovom gradu zatvara program protiv Fonjinija, a pre njih Agut - Gaske, Cicipas - Berankis i Vavrinka - Tijafo

Dva ATP 500 turnira koji se igraju ove sedmice u podnožju Alpa, u Bazelu i Beču, polako ulaze u završne dana, te su ovog popodneva na redu poslednji mečevi drugog kola.

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

Bitke za četvrtfinale u Švajcarskoj počinje danas ne pre 15 časova, a prvi na Centralni teren izlaze dva iskusna i kvalitetna asa, četvrti nosilac, Roberto Bautisa Agut i čuveni Rišar Gaske. Španac trenutno pripada eliti belog sporta, a zanimljivo je da je Francuz slavio nad 10. reketom sveta na njihovom poslendjem odmeravanju, ove godine na mastersu u Sinsinatiju u tri seta. Ukupno, prednost ima Agut i od 4-2, te i mi više verujemo u njega nego u 33-godišnjaka iz Bezijea.

Ali takođe verujemo i u to da će biti napeto, posebno u prvom setu gde očekujmo da dođe 10 gemova što MOZZART plaća kvotom 1,75. Pošto je koeficijent na trijumf Španca 1,30, svrsishodnije je odigrati kombinazziju KMB 11S 10+& (igrač 1 će pobediti na meču i zbir gemova u prvom setu će biti najmanje 10) sa kvotom 2,28.

Nakon njih jedan naspram drugog staju Stefanos Cicipas i i kvalifikant Rikardas Berankis koji začudo ima pobedu u jedinom njhovom dosadašnjem odmeravanju, prošle godine u Mecu takođe u tri tesna seta. Ovaj put očekujemo brzu pobedu asa iz Atine i prolazak u četvrtfinale.

Očekujemo i da se posao brzo završi i u narednom meču na Centralnom terenu u Bazelu pošto očekujemo da domaći adut, Sten Vavrinka bez većih problema savlada 48. na svetu, Fransesa Tijafoa. Amerikanac, kojem je tek 21 godina predstavljen je pre nekolio sezona kao nova superzvezda, ali malo toga je ostvario što su mu predviđali. S druge strane Vavrinka je ušao u formu, što je pokazao prošle sedmice plasmanom u finale takmičenja u Antverpenu gde ga je zasutavio Endi Mari

Dan na glavnom terenu zatvaraju Fabio Fonjini i Filip Krajinović što bi mogao biti veoma interesantan duel. Naime, Italijan se i dalje bori za plasman na završni masters u Londonu, mada mu šanse nisu najsjajnije. I to pre svega zato što je u slaboj formi, uz određene zdravstvene probleme.

Naš Dejvis kup reprezentativac je u glavni žreb ovog turnira ATP 500 kategorije (igra se u hali na trvdoj podlozi za nagradni fond od 2.082.655 evra) ušao pod oznakom SE, to jest kao "special exempt", što je na srpskom jeziku pleonazam "specijalni izuzetak". Naime, momak iz Sombora je po rankingu morao da prođe prvo kroz kvalifikacije, ali je ipak stavljen direktno u glavni žreb pošto je igrao finale u Stokholmu, te vremenski nikako nije mogao da odgovori obavezama. A organzator u Bazelu na taj način su ga zapravo nagradili za uspeh iz Švedske. To je tenis i to su ti detalji koji ga i dalje izdvajaju od ostalih sportova.

Inače, trenutno odnos između srpskog i italijanskog igrača je 1-1, s tim što su mečevi igrani 2012. i 2014, te ih ne treba uzimati u obzir. Po sadašnjoj formi Krajinović je favorit, te kvota 1,95 na njega nije nerealna.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Xinhua)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara