PORODICA POGINULOG IGORA OČAJNA ZBOG PRESUDE OD 4 GODINE KOJU JE DOBILA VERA! Supruzi Tanji pozlilo na sudu, nije mogla da prestane da plače: Sramotna je ovo država! (FOTO, VIDEO)
Foto: MJUP Hrvatske/Facebook

tuga

PORODICA POGINULOG IGORA OČAJNA ZBOG PRESUDE OD 4 GODINE KOJU JE DOBILA VERA! Supruzi Tanji pozlilo na sudu, nije mogla da prestane da plače: Sramotna je ovo država! (FOTO, VIDEO)

Hrvatska -

Na pulskom Županijskim sudu bivšoj službenici za sport Grada Rijeke Veri Begić (37) izrečena je kazna od četiri godine zatvora, a oduzima joj se i vozačka dozvola na sedam godina.

U sudnici je u trenutku čitanja presude bila porodica poginulog Umažanina Igora Soldatića (41), koja je zgrožena presudom, s Begić se nije pojavila na izricanju presude.

"Užas i sramota!"

Ceo je sudski postupak ubrzan nakon što je Begić dan ranije priznala da je kriva i plakala, pa je govorila da joj je žao.Podsetimo, bivša zvaničnica optužena je za izazivanje saobraćajne nesreće prošle godine na Istarskom ipsilonu kada je u pijanom stanju sa 1,92 promila alkohola u krvi vozila u suprotnom smeru, pa se sudarila s automobilom u kojem je sa suprugom i detetom bio Soldatić.

On je preminuo usled višestrukih povreda, dok su supruga i dete lakše povređeni. Pre izricanja presude Soldatićev otac Valter kazao je ispred suda kako očekuje kaznu od 11 godina zatvora za Begić.

"Očekujem kaznu od 11 godina zatvora bez mogućnosti pomilovanja. Obzirom da je tu veza politike i pravosuđa jer se sve provlači kroz SDP, dići ću halabuku ako to bude loše, imam pravo na to. Stalno se spominje kako gospođa ima maloletno dete, a moj unuk ima 10 godina. Ona je imala godinu dana vremena i trenirala je plakanje. Imala je vremena da ostavi neke emocije kod sudskog veća, nama se nije izvinila", rekao je Soldatić uoči presude.

Mnogo se šokirao nakon izricanja iste.

Nakon što je sudija pročitala presudu porodica poginulog ostala je u šoku, a supruzi Tanji je pozlilo.

"Sramotna je ovo država", jecajući je rekla supruga poginulog prilikom izlaska sa suda.

foto: Printscreen Facebook

Otac poginulog je okupljenim novinarima kazao kako će se žaliti na presudu.

"Nemoguće da je nakon 15 minuta čitanja svih teških povreda od kojih je preminuo da dobije samo 4 godine. Maksimalna kazna je 12, očekivao sam 11. Za 4 godine isplati se nekoga ubiti, jer je to jednostavnije nego nekoga upucati. To je kao primer mladim generacijama.Ovo je očigledno veza sudstva politike jer je nemoguće da je zbog svih povreda koje su navedene, zbog svesnog čina da je otišla piti, vozila u suprotnom pravcu, na kraju je ubila čovjeka i ranila ostale, da dobije četiri godine. Užas i sramota, žalit ćemo se", ponovio je Soldatić.

foto: Printscreen YouTube

Već je vozila pijana

Bivšoj službenici to nije bio prvi put da je vozila pod uticajem alkohola, godinu dana pre tragedije izazvala je jednu saobraćajnu nesreću bez težih posledica. Advokat Vere Begić kazao je nakon presude da se ona spremila da će biti osuđena.

"Kazna je u granicama predvođenim zakonom, sud je prihvatio olakšavajuće okolnosti naročito njeno držanje pred sudom i sud je doneo presudu. Nezadovoljne strane se imaju pravo da se žale na presudu", rekao je advokat Vere Begić, Milenko Škrlec.

foto: MUP Hrvatske

Ona nije došla na izricanje presude jer joj je, nastavio je advokat, bilo iscrpljujuće pa je iskoristila pravo da ne dođe. Sudija je na presudi kazala kako su uzeli u obzir da je Begić majka maloletnog deteta od sedam godina i da nije do sada krivično osuđivana, i joj se u kaznu uračunava i vreme provedeno u pritvoru.

"Protiv ove presude postoje pravo na žalbu u roku 15 dana", rekla je sutkinja.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja