Hronika

Pijani Trebinjci izazvali udes pa na putu napali sugrađane

Pijani Trebinjci izazvali udes pa na putu napali sugrađane
Foto: Ilustracija | Pijani Trebinjci izazvali udes pa na putu napali sugrađane

Službenici Policijske stanice Trebinje su uhapsili dvojicu Trebinjaca, Vidoslava Gnjata i Neđa Šipovca koji su bili u alkoholisanom stanju, oba od ranije poznata policiji, zbog sumnje da su na putu najprije napali vozača pežoa, a zatim je Gnjato napao i vozača fijata. Tom prilikom oni su na vozilima počinili materijalnu štetu.

Sve se dešavalo gotovo u isto vrijeme, oko 13 i 30 časova u trebinjskoj ulici Nikšićki put, kada su Gnjato i Šipovac, krećući će tim putem u audiju, preticali i udarili u zadnji dio pežoa, a zatim mu prepriječili put i nogama udarali u auto, pri čemu su vrijeđali vozača i prijetili mu.

Nedugo nakon toga je Gnjato na istom putu počinio materijalnu štetu na drugom vozilu, marke fijat, što je vozač prijavio tek u večernjim satima.

To, međutim, nije spriječilo policiju da, operativnim radom na terenu, identifikuje ubrzo oba počinioca i da ih liše slobode.

Gnjato je od ranije poznat po više počinjenih krivičnih djela izazivanja opšte opasnosti, tjelesnih povreda, teških krađa, nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih sredstava, među kojim je i ranjavanje jednog svoga sugrađanina i ispaljivanje "zolje" na jedan gradski kafić.

Šipovac je, međutim, bio osuđivan prije osam godina zbog krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih doga, a ljetos je bio osumnjičen i za učešće u krivičnom djelu paljevine automobila.

Policija je o njihovim najnovijim kriminogenim radnjama obavijestila tužioca Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, koji je naložio da se, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, podnese izvještaj za krivična djela "Ugrožavanje sigurnosti" i "Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari", nakon čega će se odrediti o stavljanju prijedloga za pritvor...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije