');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

METAK KAO PORUKA? Pekovićev telohranitelj koji je izrešetan u sačekuši u Novom Sadu dobro poznat policiji po sukobu sa POZNATIM KIK-BOKSEROM

Crnogorski državljanin Milika Bukilić (36) ranjen je u ponedeljak uveče na uglu ulica Polgar Andraša i Pavleka Miškine u novosadskom naselju Telep, a na njega je za sada neidentifikovani napadač ispalio više hitaca iz pištolja od kojih ga je jedan pogodio u nogu. Kako saznaje ’’Blic’’, Bukilić se oseća dobro i oporavlja se u Kliničkom centru Vojvodine.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Uviđaj posle zločina / Ilustracija Foto: RAS Srbija
Uviđaj posle zločina / Ilustracija

- Tridesetšestogodišnji muškarac primljen je u Urgentni centar sa teškim telesnim povredama desne potkolenice nastalih iz vatrenog oružja. Pacijent je posle ukazane kompletne dijagnostike i blagovremene hirurške obrade rane zadržan u Kliničkom centru Vojvodine radi daljeg lečenja – izjavio je za "Blic" portparol te zdravstvene institucije Siniša Knežević.

Pročitajte još

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao "Blic", napadač je na Bukilića ispalio barem četiri metka, ali je ciljao nisko tako da se pretpostavlja da nije imao nameru da ga ubije. Nadležni javni tužilac kvalifikovao je to krivično delo kao nanošenje teških telesnih povreda.

- Preliminarni rezultati forenzičke istrage ukazuju na to da je napadač pucao Bukiliću u noge, možda u nameri da ga rani, ali ne isključujemo mogućnost da je zaista postojala namera da ga napadač ubije samo što nije hteo da diže visoko ruku sa pištoljem jer u to doba bilo prolaznika na ulici pa verovatno nije hteo neko da ga vidi. Možda je pokušao prvo da onesposobi Bukilića ranjavanjem u nogu kako bi ovaj pao, pa da ga dokrajči na zemlji. Na sreću u tome nije uspeo, a istraga će pokazati prave motive i nameru napadača za kojim policija intenzivno traga - saznaje "Blic" iz izvora bliskih istrazi.

Foto: Nenad Mihajlović / RAS Srbija

Bukilić je poreklom iz Podgoričkog naselja Zagorič i u mladosti se bavio fudbalom, a kako nezvanično saznajemo, već nekoliko godina sa porodicom živi u Novom Sadu, iako u tom gradu nema prijavljeno boravište.

Kako piše "Kurir", Bukilić je telohranitelj bivšeg košarkaša Nikole Pekovića.

- On radi kao obezbeđenje Nikole Pekovića, uglavnom kada košarkaš boravi u Crnoj Gori. Prema dosadašnjim informacijama i prikupljenim dokazima, pucnjava u kojoj je Bukilić ranjen nema nikakve veze sa sportistom, niti poslom koji za njega radi Bukilić - dodaje sagovornik iz istrage.

Sukob sa kik-bokserom

Poslednji put su crnogorski mediji izveštavali o njemu kao vinovniku pucnjave u Podgorici u septembru 2012. godine kada se navodno zbog neplaćenog kafanskog računa sukobio sa sugrađaninom Markom Šofrancem osumnjičenim za pokušaj ubistva čuvenog crnogorskog kik-boksera Mirka Vlahovića.

Crnogorski mediji tada su pisali da postoji više verzija ovog incidenta u kojem na sreću niko nije povređen. Prema jednoj verziji, Bukilić je dva dana pre pucnjave presreo Šofranca i prebio ga zbog navodno neplaćenog računa u noćnom klubu gde je Bukilić radio kao obezbeđenje pa je ovaj došao da mu se osveti.

Prema drugoj verziji, Šofranac je sreo Bukilića sa nekoliko drugara koji su pokušali da nasrnu na njega ali je on na očigled brojnih prolaznika izvadio pištolj i počeo da puca na njih. Ovaj incident za sada nije dobio sudski epilog.