SAMIT RUSIJA AFRIKA: Putin otpisao 20 milijardi dolara duga i poslao nuklearne bombardere na crni kontinent

Tanjug

23. 10. 2019. u 18:33

Rusija je danas poslala dva bombardera u Južnu Afriku, što se događa u vreme održavanja samita Rusija-Afrika, zamišljenog kako bi se pojačao ruski uticaj u afričkim zemljama

САМИТ РУСИЈА АФРИКА: Путин отписао 20 милијарди долара дуга и послао нуклеарне бомбардере на црни континент

Foto: printskrin YouTube

Rusija je danas poslala dva bombardera u Južnu Afriku, što se događa u vreme održavanja samita Rusija-Afrika, zamišljenog kako bi se pojačao ruski uticaj u afričkim zemljama.

Dva Tupoljeva Tu-160 strateških bombardera treba da slete u blizini Johanesburga kasnije danas, saopštila je južnoafrička vojska, preneo je Interfaks.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je misija osmišljena radi negovanja vojnih veza sa Južnom Afrikom.

Govoreći pred desetinama afričkih šefova država na dvodnevnom samitu u južnom ruskom gradu Sočiju, Putin je pozvao da se trgovina sa afričkim zemljama udvostruči tokom sledećih četiri do pet godina i dodao da je Moskva otpisala afričke dugove u iznosu od preko 20 milijardi dolara.

Prvi samit Rusija-Afrika je deo napora Kremlja da povrati uticaj na afričke zemlje koji je "izbledeo" nakon 1991. kada je došlo do raspada Sovjetskog Saveza, preneo je Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

RUSIJA OTPISUJE DUGOVE SVOJIM DUZNICIMA

23.10.2019. 18:51

AMERIKA SVOJE DUZNIKE BOMBARDUJE, cim se prezaduze i dugove ne mogu da vracaju, tako je uradila i s Jugoslavijom, Tito se zaduzivao, kako bi se votikao jahtama po svetskim morima, lagodno ziveo, jest da je i gradio, kao na primer podzemne aerodrome (Zeljava) i atomske bunkere u svakoj od republika, onda su ameri dosli i to sve slupali, po naj

ranko75

23.10.2019. 20:08

@RUSIJA OTPISUJE DUGOVE SVOJIM DUZNICIMA - Tvoje tumacenje je toliko primitivno, da se vidi odmah ko o cemu a ti bi svuda o tome kako je bio los Tito. U necemu i nije bio dobar, ali svakako nije u pitanju to o cemu ti ovde naklapas.

Mrgud Strašni

24.10.2019. 13:44

@RUSIJA OTPISUJE DUGOVE SVOJIM DUZNICIMA - Tito je na celu Jugu imao 20 milijardi dolara duga.,što nije ništa za državu kao što je bila Juga. Sad samo Srbija ima 50 milijardi, a i ostale bivše republike imaju toliko ili vše...

Догодине у Блајбургу

23.10.2019. 22:42

@Rista Glista - Ко код тебе у " еUropskom економском тигру" NDH2?