Ljimaj: Prešli smo cenzus, glasovi iz Srbije neregularni

Lider Socijaldemokratske inicijative NISMA Fatmir Ljimaj kaže da je koalicija koju predvodi osvojila 5,5 odsto glasova na vanrednim izborima na Kosovu.

Izvor: B92

Sreda, 23.10.2019.

19:30

Ljimaj: Prešli smo cenzus, glasovi iz Srbije neregularni
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

On je na konferenciji za novinare u Prištini rekao da će, posle prebrojavanja redovnih glasačkih listića, koalicija Inicijativa-AKR-PD ući u Skupštinu Kosova.

Ljimaj je pozvao Centralnu izbornu komisiju (CIK) da hitno zaustavi prebrojavanje glasova iz Srbije, jer je to, kako tvrdi, "neregularno" i "u suprotnosti sa zakonom", prenosi Kosovo onlajn, pozivajući se na prištinsku Kohu.

Prema preliminarnim rezultatima koje je objavio CIK, nakon redovnog prebrojavanja glasova, Inicijativa-AKR-PD imala je 4,96 odsto osvojenih glasova.

S glasovima iz dijaspore, ta koalicija je dostigla 4,99 odsto, što je ipak ispod praga od pet odsto.

CIK je tada odlučio da ponovo broji glasove sa više od 830 biračkih mesta.

Inicijativa-AKR-PD tvrdi da je ponovno brojanje pokazalo da je došlo do zloupotrebe prilikom redovnog prebrojavanja i da je dostigla 5,5 odsto osvojenih glasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: