Dačić: Dobra saradnja Srbije i Venecuele

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar inostranih poslova Venecuele Horhe Areas ocenili su u Bakuu na ministarskom sastanku Pokreta nesvrstanih da su odnosi dve zemlje veoma dobri, kao i saradnja u međunarodnim organizacijama. Dačić se sastao i sa ministrom spoljnih poslova Azerbejdžana Elmarom Mamađarovim.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Dačić je Areasu, s kojim se sastao na marginama Ministarskog sastanka Pokreta nesvrstanih, zahvalio na principijelnoj podršci Venecuele teritorijalnom integritetu Srbije i punom razumevanju za probleme u vezi s Kosovom i Metohijom.

Areas je informisao Dačića o situaciji u Venecueli, ali i trenutnim dešavanjima u čitavom regionu.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da su odnosi Srbije i Azerbejdžana obeleženi intenzivnom saradnjom u mnogim oblastima - intenzivnim političkim dijalogom na visokom i najvišem nivou, kao i u oblastima ekonomije, kulture i sporta.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Dačić se, posle sastanka u Bakuu s ministrom spoljnih poslova Azerbejdžana Elmarom Mamađarovim, upisao u Knjigu koja je otvorena povodom 100. godišnjice diplomatije Azerbejdžana.

"Izuzetna mi je čast što sam u prilici da, povodom ovog važnog jubileja diplomatije Republike Azerbejdžan, podsetim da naše dve države veže iskreno prijateljstvo i saradnja. Ono na čemu se naše razumevanje temelji jeste, pre svega, poštovanje teritorijalnog integriteta i međunarodnog prava", napisao je Dačić.

Srbija pridaje veliki značaj i visoko ceni saradnju koju ostvaruje sa Pokretom nesvrstanih, rekao je šef srpske dilomatije Ivica Dačić na ministarskom sastanku šefova diplomatija i vlada Pokreta nesvrstanih zamalja koji se održava u Bakuu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво