KAO VARIOLA VERA: Prištinski CIK u kombinezonima i sa maskama broji glasove iz centralne Srbije

D.Zečević

23. 10. 2019. u 14:29

Pre desetak dana prekinuto je brojanje glasova jer su članovi CIK-a navodno osećali simptome svraba i alergije

КАО ВАРИОЛА ВЕРА: Приштински ЦИК у комбинезонима и са маскама броји гласове из централне Србије

Foto: D.Zečević

Kosovska Centralana izborna komisija počela je verifikaciju glasačkih listića pristiglih iz centralne Srbije. Prema saznanjima “Novosti” dvadeset i pet osoba albanske nacionalnosti koje su uključene u proceduru provere dokumenata odnosno koverti sa glasovima, zbog navodne predostrožnosti, imaju na sebi bele zaštitne kombinezone sa maskama.


- Prostorija u kojoj je oko 3.700 glasova iz centralne Srbije otvorena je nešto pre deset sati a osim članova CIK-a koji vrše proveru dokumenata iz koverti u kojima su glasovi i kopije identifikacionog dokumenta nalaze se i forenzičari - saznaju “Novosti “ iz izora CIK-a dok čitav proces nadgledaju i srpski član Cika Stevan Veselinović kao i dva srpska posmatrača.

Inače, pre desetak dana prekinuto je brojanje glasova iz centralne Srbije jer su članovi CIK-a koji su brojali glasove navodno osećali simptome svraba i alergije. Iako je njih dvanaestoro zatražilo pomoć u prištinskom KBC iz ove ustanove istakli su da nemaju simptome trovanja zbog čega su posle par dana praćenja njihovog zdravstvenog stanja otpušteni iz bolnice. Istovremeno, 470 koverti sa glasovima iz centrlane Srbije poslati su prema navodima CIK-a na ekspertizu u neku od neutralnih evropskih zemalja, ali iz CIK-a nisu želeli da saopšte u kojoj zemlji se rade laboratorijske analize koverti što među srpskim političkim predstavnicima sa KiM izaziva sumnju da su koverte uoššte i slate na neku analizu već da je čitav slučaj izrežiran sa namerom da se umanji broj glasova koje je dobila Srpska lista koju podržava Vlada Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: SRPSKA LISTA KAŽNjENA SA 30.000 EVRA: Prištinskom CIK-u smeta predstavljanje Kosmeta kao dela Srbije


Inače, povodom nastavka farse od astrane albanskih članova CIK-a kako je ocenjuju Srbi sa Kosmeta, ali i veći deo čak i albanske javnosti, oglasila se i Srpska lista.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Zoran

23.10.2019. 18:07

Da nije zalosno bilo bi smesno. Da li neko jos uvek ove teletabise shvata ozbiljno?

Moskva

23.10.2019. 19:32

Jako opasan vid pritiska na drzavu Srbiju. Posto se radi o glasackom materijalu iz centralne Srbije, koja je pod punom kontrolom legitimne vlasti Beograda, ovakva propaganda plasirana sa zapada salje poruku dokle su spremni ici u borbi protiv Srbije. A to znaci spremni optuziti Srbiju za ucestvovanje u teroristickim aktivnostima. Uz rezoluciju o braci Bitici, mozaik se sklapa.

Simon

23.10.2019. 19:59

Pa ti kongresmeni nemaju ni gradjanskog niti kriscanskog morala.Dali se pitaju,a sto je sa nasom odgovornoscu za desetine hiljada pobijenih civila i djece sirom svijeta od americke vojske.Sramota,fuj.

Мица Хаубица

23.10.2019. 20:56

не зна се ко су већи дебили, да ли шипци или њихови ментори

Izgleda

23.10.2019. 22:31

da će narod da se pita...malo šetnje po ulicama za pravu stvar: Kosmet!