Brnabićeva: Japanska banka zainteresovana za investiranje u Srbiji

Japanska banka za međunarodnu saradnju zainteresovana je da dođe i investira u Srbiji, rekla je predsednica vlade Ana Brnabić.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 23.10.2019.

15:24

Brnabićeva: Japanska banka zainteresovana za investiranje u Srbiji
FOTO: TANJUG, Vlada Republike Srbije, Slobodan Miljeviæ

Premijerka, koja se nalazi u zvaničnoj poseti Japanu, danas je imala nekoliko sastanaka sa više japanskih investitora i sa guvernerom Japanske banke za međunarodnu saradnju Tadašijem Maedom.

"Sastala sam se sa guvernerom Maedom i sada ćemo uspostaviti mnogo intenzivniju komunikaciju sa tom bankom, kako bismo ih doveli u Srbiju i kako bi oni otvorili fondove za našu zemlju, naše kompanije, za istraživanje i razvoj, nauku, obrazovanje, investitore i fondove koji će otvoriti prolaz za srpsko-japansku ekonomsku saradnju"“, izjavila je premijerka.

Dodala je da će guverner Maedo doći u Srbiju uskoro, kako bi započeli razgovore o otvaranju investicionog fonda u Srbiji.

"Sumirajući uspešnu posetu Japanu, značajno je da se delegacija sastala sa premijerom Abeom, zatim smo imali sastanke sa Parlamentarnom grupom prijateljstva, sa društvom prijateljstva Japan Srbija, kako bismo osnažili dalje i ekonomske i političke odnose. Takođe, videli smo se sa postojećim investitorima u Srbiji, onima koji su već investirali u Srbiju, da vidimo da li su zadovoljni i kakvi su njihovi planovi za dalje", izjavila je premijerka Brnabić povodom posete Japanu.

Navela je da je današnji dan posebno važan jer se srela sa investitorima koji još nisu ulagali u našu zemlju, ali bi bili zainteresovani da to urade u budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: