Beograd dobija još jednu Adu ciganliju: Od 2020. kupanje na Pariguzu

Ugovor o realizaciji projekta uređenja slobodnih površina na jezeru Resnik i početku radova na izgradnji sportsko-turističkog kompleksa potpisan je danas.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.10.2019.

12:33

Beograd dobija još jednu Adu ciganliju: Od 2020. kupanje na Pariguzu
FOTO: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, rekao je da će taj kompleks biti završen do proleća 2020.

Ugovor su u opštini Rakovica potpisali predsednik te opštine Vladan Kocić i sekretar u Sekretarijatu za privredu grada Beograda Milinko Veličković, a prisustvovao je i državni sekretar u MUP-u Milosav Miličković.

Oni su nakon potpisivanja ugovora obišli početak radova na revitalizaciji jezera u Resniku.

Vesić je rekao da je veoma zadovoljan zato što su danas počeli radovi na uređenju sportskog kompleksa oko jezera Resnik i da će biti završeni do proleća.

Podsetio je da ta inicijativa postoji već skoro sedam godina i da ju je pokrenuo tadašnji predsednik opštine Miličković, ističući da je sada postojala politička volja i mogućnost da se to realizuje.

"Imali smo novca, a morali su prethodno da se reše imovinsko-pravni odnosi i da se urade projekti, ali uspeli smo sve da završimo i počeli uređenje jezera", rekao je Vesić.

Kaže da će to biti važan turistički sadržaj u toj opštini i za Beograđane pošto se nalazi na svega 17 km od centra grada, 20 km od aerodorma, pet ili šest km od Avale i jedan kilometar od obilaznice, tako da je lako doći do njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: