Кућа Добрих Вести

Login

Путујући студентски сајам – упознајте француске универзитете

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ajfelovtoranjfrancuskaБЕОГРАД – У Ректорату Универзитета у Београду данас ће од 9,30 до 16,30 часова бити одржан Путујући студентски сајам – упознајте француске универзитете.

 

Под покровитељством агенције Campus FranceФранцуски институти из земаља Западног Балкана организују у октобру десети „Путујући студентски сајам“. Том приликом студенти ћеимати могућност да се непосредно сретну са представницима француских универзитета инајпрестижнијих школа Sciences Po-a, Ecole Polutechnique, инжењерских школа као и представницима Франкофоне универзитетске агенције (АУФ), Фонда за младе таленте Министарства омладине и спорта Републике Србије, Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду и програма Фондације Темпус и Ерасмус +.

 

Ту ће добити прецизне информације о могућностима студирања у Француској и о начинима како дафинансирају своју мобилност.

 

Сваке године, број српских студената који се уписују у француске високообразовнеустанове расте: у универзитетској 2018/2019. години било их је око 800, а преко 50 њих ималоје стипендију Владе Републике Француске, док је 19 српских истраживача такође имало помоћза мобилност за рад на развијању истраживачких пројеката са француским тимовима.

 

У складу са новом националном стратегијом атрактивности под називом «Bienvenue en France/Choose France » („Дободошли у Француску/Одаберите Француску“) Амбасада Француске, Француски институт у Србији и канцеларија ca Campus France у Србији, која језадужена за промоцију француског високог образовања и саветовање студената, труде седа ојачају положај Француске као привилеговане дестинације за високо образовање кодиностраних средњошколаца и студената.

 

Рекламна кампања, заснована на искуствимаиностраних студената који су студирали у Француској, почиње и у Србији у јесен 2019.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 23 октобар 2019 12:28

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија