Četvrtak, 24.03.2005.

18:02

NUNS obeležio 11 godina

Nezavisno udruženje novinara Srbije osnovalo je 900 novinara, pre tačno 11 godina.

Izvor: B92

Default images

Obeležavanje jedanaestogodišnjice NUNS-a počelo je odavanjem pošte nedavno preminulom novinaru nedeljnika "Vreme" Stojanu Ceroviću. Drugi događaj koji je potresao ovo udruženje i sve novinare jesu antisemitski grafiti i plakati sa pozivom na bojkot B92.

Đorđe Vlajić član Izvršnog odbora NUNS-a, smatra da sledi period u kom će mediji ponovo biti kritikovani: "Ja se bojim da je pred nama vreme u kojem će mediji ponovo biti pred žestokim udarom vlasti. Prepozanjem iz reagovanja političara, želju da se obračunaju sa medijima, a B92 je sad na udaru." 

Predsednik NUNS-a Nebojša Bugrainović skrenuo je pažnju da bi prilikom promene krivičnog zakona trebalo da se ukinu zatvorske kazne za klevetu i uvredu, kao i neophodnost uvođenja odredbe kojom bi se zaštitili novinari koji poštuju profesionalna i etička pravila. "Sva naša istraživanja u četiri ipo godine, pokazala su da su glavna meta potencijalnih tužbi za uvredu i klevetu, ne oni za koje svi znamo da vrlo često objavljuju netačne informacije u svojim medijima, nego novinari i urednici ozbiljnih medija", kaže Bugarinović. 

NUNS još uvek čeka na odgovor policije o ubistvu novinara Milana Pantića i o dokumentima, koje je to udruženje predalo istražnim organima pre tri meseca. Predsednik NUNS-a najavio je da će to udruženje i ANEM osnovati komisiju koja će nadgledati rad Radiodifuznog saveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

21 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: