BRAT PABLA ESKOBARA ZAPRETIO AMERIČKOM MILIJARDERU: Ukrao si mi ideju, ima da te uništim! (FOTO)
Foto: Profimedia

sprema tužbu

BRAT PABLA ESKOBARA ZAPRETIO AMERIČKOM MILIJARDERU: Ukrao si mi ideju, ima da te uništim! (FOTO)

Planeta -

Roberto Eskobar, brat čuvenog narko-bosa Pabla Eskobara, tvrdi da autorska prava za bacač plamena koji je kompanija u vlasništvu Ilona Maska počela da prodaje u januaru 2018. godine, pripadaju njemu i njegovom bratu.

Svetski mediji su preneli da je Roberto obećao da će srušiti poznatog američkog preduzetnika, investitora i inženjera, jer mu je navodno ukrao koncept za bacač plamena, koji su on i njegov brat dizajnirali.

U intervjuu za britanski Telegraf, Roberto (72) tvrdi da je Mask prekopirao dizajn nakon što je posetio Eskobarov kompleks 2017. godine.

Ideja za ovaj bacač plamena je potekla od priče da su se dva brata grejala tako što su spaljivala ogromne količine novca.

Kompanija Ilona Maska je počela da prodaje bacače plamena 2018. godine, a prema veb stranici do danas je kupljena više od 20.000 uređaja. Maskov bacač plamena košta 500 dolara, dok je cena modela Roberto Eskobara 249 dolara.

foto: Profimedia

Eskobar je rekao da planira da podnese tužbu u iznosu od 100 miliona dolara protiv Maska i da ne namerava da se zaustavi na tome.

Roberto Eskobar je rekao da je tehnološki vizionar gori od njegovog brata, čiji je kartel Medeljin švercovao drogu u SAD tokom 1980-tih 1990-tih i da je izvršio hiljade atentata u Kolumbiji.

"Ilon Mask je osoba koja izdaje ljude. Pablo nikoga nije izdao. Drugi su izdali njega. To je bila njihova greška koja ih je koštala života. Takva je priroda", rekao je Roberto Eskobar u intervjuu za britanski Telegraf.

Ovo nije prvi put da se Roberto Eskobar zalaže u ime svoje porodice. Već je tužio jednu poznatu kompaniju, a još jednoj je otvoreno zapretio.

Tvrdi da će lansirati proizvod koji je bolji od svega što je ta kompanija do sada plasirala. Međutim, nije hteo da oda koji je proizvod u pitanju.

Inače, bogatstvo Ilona Maska je procenjeno na 21,4 milijardi dolara, a prošle godine je bio 54. na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi na svetu.

Kurir.rs/Sputnjik/Telegraph

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track