Capital.ba

Slovenci prodali Indiji skoro 200 električnih aviona

23.10.2019. / 10:53

LJUBLJANA, Pipistrel, slovenački proizvođač ultralakih električnih aviona, isporučio je indijskom Ministarstvu odbrane gotovo 200 letjelica, objavila je ta kompanija.

Pipistrel je u saopštenju za javnost rekao da je isporučio finalnu pošiljku aviona na osnovu porudžbine koja je iznosila ukupno 194 aviona, prenio je STA.

Vlasnik Pipistrela Ivo Boskarol rekao je da su ga veliki igrači u vazduhoplovnoj industriji upozorili da je nemoguće sarađivati sa Indijom i da nikada neće uspjeti da uspješno završi ugovor.

“Ali svi mi, radeći zajedno kao jak tim, uspjeli smo da učinimo upravo to. Ovo nam je donijelo veliko poštovanje ne samo u Indiji, već i u okruženju vezanom za vojsku uopšte. Ovaj ugovor će nam otvoriti mnoga vrata u budućnosti”, rekao je Boskarol.

U saopštenju za javnost se navodi da je Pipistrel ispunio uslove isporuke, dok će usluge poput održavanja, podrške kupcima i isporuke rezervnih dijelova biti obezbjeđene još dugo nakon završetka ove prve faze.

Kada je ugovor potpisan 2015. godine, to je bila najveća narudžbina ultralakih letjelica ikada na svijetu.

Pipistrel nije otkrio podatke, ali su indijski mediji objavili da je ugovor vredan 20 miliona američkih dolara.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Slovenci prodali Indiji skoro 200 električnih aviona

    1. Zoka T

      Svaka čast za Pipistrel, primer kako se može uz znanje i rad!!!