KRAJ: Partizan - Lokomotiva Kubanj 80:71

Novosti online

22. 10. 2019. u 19:30

Crno-beli su u dvorani “Aleksandar Nikolić” savladali ruski tim i učvrstili se na liderskom mestu Grupe B

КРАЈ: Партизан - Локомотива Кубањ 80:71

Nemanja Gordić Foto: N. Paraušić

Partizan je u dosadašnja četiri kola Evrokupa zabeležio isto toliko pobeda.


Izabranici Andree Trinkijerija su u 4. kolu drugorangiranog Evroliginog takmičenja, u dvorani "Aleksandar Nikolić", savladali Lokomotivu Kubanj 80:71.


PRVA ČETVRTINA

Partizan meč počinje u petorci Volden, Jaramaz, Zagorac, Tomas i Janković, koji postiže prve poene na meču posle dobre odbrane i presečene lopte. Posle trojke O' Brajanta polovičan je s linije penala Nikola Janković - 3:3, 2. minut. Apić poenima iz reketa donosi gostima plus dva, ali rezulat već u narednom napadu poravnava Janković zakucavanjem, na asistenciju Jaramaza.

Dve izgubljene lopte gostiju Partizan je iskoristio da ode na plus pet, poenima Zagorca sa poludistance i trojkom Jaramaza - 10:5, 5. minut. Deker je s četiri vezana poena odbio prvi nalet Partizana, kojeg na tri poena viška održava Zagorac - 14:11, 7. minut. Gosti prave puno problema crno-belima na ofanzivnom skoku, Mozli sa tri ubačena slobodna bacanja iz četiri pokušaja drži prednost na strani beogradskog kluba - 19:16, 8. minut.

Posle poena Kamingsa na isteku napada gosti su imali dve prilike da poravnaju rezultat ili dođu do vođstva, ali ih nisu iskoristili, pa su crno-beli poenima Pejnersa (1/2), Mozlija (2/2) i Birčevića (2/2) sa linije penala u poslednjih 19 sekundi prve deonice došli i dosad najvećih plus šest - 24:18, što je i konačan rezultat posle prvih 10 minuta meča.

DRUGA ČETVRTINA

Odlična defanziva crno-belih na otvaranju druge deonice i laki poeni Birčevića u kontranapadu - 26:18, Motovilov je na drugoj strani polovičan s linije penala. Partizan je za manje od dva minuta igre u drugoj četvrtini već ispunio bonus, Parahuski je dobio treću ličnu grešku, a Deker je pogodio dva bacanja - 28:21, 13. minut.

Gosti nisu iskoristili vezane promašaje za tri poena Gordića, Birčevića i Jaramaza, pa je srpski reprezentativni krilni centar to kaznio ubačenim šutem van linije 6.75 za prvo dvocifreno vođstvo na meču - 31:21, 14. minut. Gostima nije pomogao ni minut odmora, O'Brajant pravi prekršaj u napadu, a Janković lako poentira i podiže prednost beogradskog tima na 33:21.

Promašeni zicer Jankovića za plus 14, a potom i neuspešan pokušaj za tri poena, omogućili su gostima da se vrate na jednocifren zaostatak u 17. minutu - 35:26, ali Gordić poenima iz prodora prekida mini seriju rivala. Trinkijeri veoma ljut traži tajm aut, pošto Deker još jednom postiže lake poene "napadom u leđa" - 37:28.

Na poene Tomasa iz prodora, trojkom odgovara Kamings - 39:31, 18. minut. Izgubljena lopta Voldena, kažnjena je trojkom Kalnietisa - 39:34, 19. minut. Zagorac poenima s poludistance, posle ofanzivnog skoka Mozlija, prekida seriju Lokomotive 6:0 i donosi crno-belima plus sedam pred poslednji minut prvog poluvremena - 41:34. Polovičnim učinkom Kalinetisa s linije penala stavljena je tačka na prvo poluvreme - 41:35.

TREĆA ČETVRTINA

Treći kvartal je otvoren poenima Vilijamsa iz reketa - 41:37, kao i Jaramaza na drugoj strani - 43:37. Tri sjajne defanzive crno-beli nisu uspeli da poenterski materijalizuju na drugoj strani, pa koštegeterski post od dva minuta sa dva ubačena bacanja prekida Vilijams - 43:39, 23. minut. Jaramaz je promašio šut za tri poena, Deker s linije penala vraća goste na minus dva - 43:41.

Zagorac i Mozli odbijaju nalet rivala - (47:43), koji ostaje na jednom posedu zaostatka posle polovičnog učinka s linije penala Vilijamsa. Dva napada je Kori Volden završio promašajima, što poenima ispod koša kažnjava Vilijams. Posle dugo vremena Lokomotiva ima prednost, poenima iz prodora Dekera - 48:47, 26. minut. Trinkijeri traži minut odmora.

Seriju gostiju 7:2 poenima uz faul prekida Janković, ali promašuje dodatno bacanje, na drugoj strani je O'Brajant precizan oba puta sa linije penala. Gordić je sa istog odstojanja polovično uspešan, a potom na slobodna bacanja šalje Deker (2/2). Birčević pravi neverovatan faul, posle drugog bacanja Dekera u pokušaju da se zagradi, ali je na sreću crno-belih Ilnitski polovično uspešan.

Janković promašuje zicer, a Deker na drugoj strani zakucava uz faul, pogađa dodatno bacanje i podiže prednost gostiju na plus šest - 56:50. Na seriju gostiju 8:1, uzvraćaju Gordić poenima iz prodora i Pejdž trojkom. Strateg Lokomotive Luka Banki traži tajm aut pri minimalnom vođstvu svog tima - 56:55, 28. minut.

Dobru odbranu i osvojenu loptu sa dva ubačena bacanja materijalizuje Gordić, koji vraća minimalan plus na stranu domaćina. Dva napadu su prokockali crno-beli da uvećaju prednost u završnici treće deonice, pa O'Brajat sa dva ubačena penala vraća prednost na stranu gostiju. Na kraju treće četvrtine Lokomotiva vodi 58:57.

ČETVRTA ČETVRTINA

Zakucavanjem Tomasa počeo je četvrti kvartal, ali Kamings na drugoj strani poentira iz prodora. Jaramaz ubacuje trojku i na isteku prvog minuta završne deonice donosi Partizanu plus dva - 62:60. Tom prilikom, u pokušaju da izblokira Jaramaza, povredio se Kalnietis, koji je, posle ukazane pomoći, šepajući napustio parket. O'Brajant je polovično precizan, a na drugoj strani Tomas poentira uz faul, pogađa i dodatno bacanje. Partizan vodi 65:61, 32. minut.

Još jedna osvojena lopta crno-belih, ali Tomas pogađa samo jedno slobodno bacanje. Promašeni zicer O'Brajanta na drugoj strani materijalizovao je Mozli na asistenciju Jaramaza, koji je prethodno uhvatio ofanzivni skok posle promašene trojke Pejdža. Crno-beli imaju plus sedam, sedam minuta pre kraja - 68:61. Posle tajm auta Bankija, Vilijams pravi faul u napadu, a Tomas poentira iz prodora i podiže prednost crno-belih.

Seriju Partizana 11:1 poenima uz faul i ubačenim dodatnim bacanjem prekida Kamings - 70:64, 34. minut. Promašaj Jaramaza za tri, pa za dva, novim poenima uz faul i ubačenim dodatim bacanjem kažnjava Kamings, koji vraća goste na minus tri - 70:67, 35. minut. Preuzeo je Kamings odgovornost, posle dva neuspešna napada crno-belih (koraci Tomasa i isteklo vreme za napad), pogađa dva bacanja za samo poen zaostatka Lokomotive.

Seriju Kamingsa 8:0 poenima s linije penala prekida Tomas - 72:69, 37. minut. Promašio je Zagorac flouter na plus tri za crno-bele, pa Vilijams u kontri ponovo dovodi ruski tim na minus jedan. Trinkijeri traži tajm aut, posle kojeg Tomas poentira "na obruču". Kamings pravi korake, Pejdž posle prodora diže prednost crno-belih na plus pet - 76:71, 38. minut.

Američki bek krade loptu i potom u kontri iza leđa asistira Tomasu za 78:71 na ulasku u poslednja dva minuta susreta. Minut odmora za Lokomotivu. Još jedna osvojena lopta crno-belih, a potom Gordić asistira alej up za Mozlija. Partizan je pred trijumfom - 80:71, 70 sekundi pre kraja.

Na kraju pobeda crno-belih 80:71.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)