');
Najnovije vesti
Blic Slobodno vreme Vesti

Tajlandski kralj posle samo tri meseca oduzeo kraljevske titule svojoj KONKUBINI:"Loše se ponašala i bila je NEZAHVALNA"

Tajlandski kralj Maha Vadžiralogkorn (67) oduzeo je sve titule svojoj 34-godišnjoj konkubini, manje od tri meseca nakon što joj je u okviru bizarne ceremonije zvanično dodelio funkciju "kraljevske konkubine" (Čao Hun Fra).

Ceremonija konkubina Foto: youtube
Ceremonija konkubina

Prema zvaničnom obrazloženju, bivšoj vojnoj bolničarki Sininat Vongadžirapakdi titula je oduzeta zbog "nelojalnosti kralju" i "ponašanja koje nije u skladu s kraljevskom titulom, a koje služi zadovoljenju njenih ambicija".

Kralj je upoznao Sininat Vongadžipakdi dok je bila deo njegove lične garde, manje od godina dana nakon što se oženio Sutidom, aktuelnom tajlandskom kraljicom.

Kako se navodi u saopštenju, njeno ponašanje svedoči o "nepoštovanju njegovog visočanstva... i izazvalo je razdor među dvoranima i zabunu u narodu".

Sininat i kralj Maha prvi put su se pojavili zajedno u tržnom centru u Minhenu 2016.
Foto: @zenjournalist / Twitter
Sininat i kralj Maha prvi put su se pojavili zajedno u tržnom centru u Minhenu 2016.

Oduzeti su joj svi vojni činovi i kraljevske titule, a u saopštenju se između ostalog navodi da je bila "nezahvalna".

Pročitajte još

- "Kraljevska konkubina" Sininat je nezahvalna i ponaša se na način koji ne dolikuje njenoj tituli. Osim toga, nije zadovoljna dobijenom titulom i čini sve da se uzdigne do položaja kraljice - navodi se u saopštenju.

Sininat Vongvadžirapakdi
Foto: Paul_012 / Wikipedia
Sininat Vongvadžirapakdi

- Ona ne razume tradiciju dvora i pokazuje neposlušnost prema kralju i kraljici.

Informacije o tome šta je bivša konkubina tačno uradila da izazove toliki gnev nisu objavljeni.

Tajlandski kralj proglasio ju je kraljevskom konkubinom na proslavi svog rođendana u avgustu, u prisustvu supruge. Bio je to prvi put da je moderna tajlandska monarhija javno priznala poligamiju.

Tajlandski kralj Maha i kraljica Sutida sa ćerkom
Foto: Rungroj Yongrit / EPA;
Tajlandski kralj Maha i kraljica Sutida sa ćerkom

Ceremonija u avgustu, u okviru koje je kralj polio Sininat ceremonijalnom vodom po glavi, zvanično je proglasivši konkubinom dok mu je klečala pod nogama, održana je manje od tri meseca nakon što je u rang supruge uzdigao drugu konkubinu, bivšu stjuardesu avio-kompanije "Taj ervejz" Sutidu Vadžiralogkorn na Ajudhja, koja je sada kraljica.