ZAPLENA NA CARINI: Na aerodromu zaustavljeni Beograđanin i Bugarka sa oko 40 umetničkih predmeta

Beta

22. 10. 2019. u 15:36

Carinici na aerodromu Nikola Tesla zaplenili oko 40 predmeta za koje se pretpostavlja da imaju umetničku, pa i antikvitetnu vrednost

ЗАПЛЕНА НА ЦАРИНИ: На аеродрому заустављени Београђанин и Бугарка са око 40 уметничких предмета

Ilustracija Foto Arhiva VN

Carinici na aerodromu Nikola Tesla zaplenili oko 40 predmeta za koje se pretpostavlja da imaju umetničku, pa i antikvitetnu vrednost, saopštila je danas Carina Srbije.Reč je figurama od žada, mesinganim svećnjacima, posuđu, kutijama za nakit, časovniku, persijskim tepih stazama i nekoliko umetničkih slika.

Sa koferom punim pomenutih predmeta u zelenom kontrolnom prolazu zaustavljen je 75-godišnji Beograđanin, koji je u društvu 51-godišnje bugarske državljanke doputovao letom iz Brisela.

U jednom koferu pronađeno je desetak figura životinja i ptica od žada, stari časovnik, nekoliko mesinganih svećnjaka, kutija za nakit i sitnice, tacni, ibrika, podmetača i dve manje persijske tepih staze.

Pored toga putnici su mimo kofera nosili sa sobom i tri umetničke slike upakovane u najlon.

Kako je Carina podsetila, pri unosu umetnina u Srbiju nije potrebna nikakva posebna dozvola ili saglasnost, ta, kao i bilo koja druga roba koja se uvozi u zemlju, mora biti prijavljena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije