Carinici zanemeli pred prizorom: Migranti na nesvakidašnji način pokušali da pređu granicu

V.Ć.

22. 10. 2019. u 14:35

Posumnjavši da se radi o ilegalnom migrantu, carinik je zatražio asistenciju policije

Цариници занемели пред призором: Мигранти на несвакидашњи начин покушали да пређу границу

Foto Uparava carina

CARINICI i pripadnici Granične policije na prelazu Gradina, otkrili su dvojicu migranata iz Alžira, koji su iz Bugarske u Srbiju pokušali da uđu, skrivajući se na zadnjoj osovini ispod jednog autobusa na relaciji Istanbul-Novi pazar.

PROČITAJTE JOŠ - OVO JE MARKO KOJI JE POGINUO U ČIKAGU: Za njega i Lauru nije bilo spasa, drug Momčilo u komi

Prilikom kontrole putnika, koji su izašli iz autobusa, iz "skrovišta" je izašao jedan od pomenute dvojice migranata i šetao po terminalu. Carinik ga je upitao ima li nešto da pšrijavi i zašto ne stane u kolonu za pregled, ali Alžirac nije znao da mu odgovori. Tek kad je carinik na englskom ponovio isto pitanje, odgovorio je da nema pasoš i da je u Srbiju ušao skrivajući se na osovini ispod autobusa. Zatim je službenike policije i carine odveo da im pokaže kako je ušao i tom prilikom je otkriven i njegov "saputnik".

Oni su predati pravosudnim organima u Pirotu. Do sada je bilo više slučajeva skrivanja po prikolicama šlepšera i u raznim tovarima, spavaćim kabinama i slično, ali ovo je prvi put da se skrovište nalazi na osovini autobusa, odakle može veoma lako da se završi na asfaltu dok je vozilo u pokretu.

Foto Uparava carina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)