Pavićević: Da ne bude kao sa Rigom i Partizanom

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.10.19. | 13:48

Mornar večeras dočekuje Tenerife u okviru 2. kola FIBA Lige šampiona

Posle Partizana, još jedan veliki klub dolazi u Bar. U okviru 2. kola Grupe C FIBA Lige šampiona, večeras od 18.30 Mornar će da odmeri snage sa Tenerifima.

U svojoj debitantskoj sezoni u Evropi, pre tri godine, takođe u FIBA Ligi šampiona, Barani su doživeli najteži poraz u svim takmičenjima upravo od Tenerifa, u gostima, 103:57. Španci su bili bolji i u Baru (89:72). Meč na Tenerifima odigran je 26. oktobra 2016, takođe u drugom kolu takmičenja po grupama.

Izabrane vesti

U prvoj rundi, Mornar je poražen u Letoniji od Rige, dok je Tenerife bilo boje od Nižnjeg.
"Ne treba trošiti reči o Tenerifima. To je jedna od najboljih ekipa u Španji, sastavljena od vrhunskih igrača na svim pozicijama. Igraju veoma brzo, kao i sve španske ekipe, a kad god ugrabe prostora, odmah se dižu za tri poena. Imaju podjednako dobru i unutrašnju i spoljnu igru. Tenerife su, ne samo u užem krugu favorita za prvo mesto u našoj grupi, nego i za trofej u Ligi šampiona. Biće to veoma teška utakmica. Ne smeju da nam se ponove greške iz mečeva s Rigom i Partizanom, ona ničim izazvana brzopletost posle vođstva. Kao da želimo da meč rešimo što pre, a ustvari do svake pobede i u ABA ligi, i u Ligi šampiona, mukotrpan je put. Moramo igrati strpljivo i mudro da bismo stekli eventualne šanse da ih iznenadimo", kaže trener Mornara Mihailo Pavićević.

Po njegovim rečima, Mornar će biti u problemu ukoliko Nidam ne bude mogao da igra zbog povrede zadobijene u meču s Partizanom, a na Vranješa će moći da računa, po svemu sudeći, za meč sa Primorskom, iduće subote, u četvrtom kolu ABA lige.

Foto: ABA / MEDIApro


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara