Micov pecnuo Majka Džejmsa: Bio je najbolji strelac Evrolige, ali nije ostao...

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.10.19. | 11:28

“Košarka je timski sport”, podseća srpski košarkaš

Nova sezona donela je samo nove probleme za milansku Olimpiju. Etore Mesina jeste autoritet koji je Manekenima dugo nedostajao, ali su porazi od Kremone, Brindizija i Breše pokazali da legendarni stručnjak i dalje ima još mnogo posla pred sobom.

Jedna od prvih stvari kojima se Mesina posvetio po dolasku u Milano jeste slučaj Majka Džejmsa. Najbolji strelac Evrolige prošle sezone poznat je kao jedan od najvećih "privatnika" u evropskoj košarci, što Mesina nikako nije želeo u Olimpiji kakvu on želi. Iako je sebičnost američkog skorera bila glavna tema, na kraju je izgubio posao zbog neprofesionalnog ponašanja. Naime, predsednik Olimpije Leo Del'Orko nedavno je otkrio da je Džejms igrao turnire u basketu s prijateljima u SAD, što je strogo protivno klupskom pravilniku ponašanja van sezone. Ubrzo je s njim raskinuta saradnja, posle čega je otišao u Moskvu gde nastupa za CSKA... O Džejmsovom karakteru na terenu pričao je za italijanske medije Vladimir Micov, ponovo jedan od najboljih igrača Manekena. 
"Košarka je timski sport i na kraju se samo konačni rezultat rada pamti. Pogledajte slučaj Majka Džejmsa. Bio je najbolji strelac Evrolige, a nije ostao u Milanu iako je imao ugovor", rekao je Micov za milansku Republiku, što je iznenadilo Amerikanca.

Izabrane vesti

Naime, Džejms je na društvene mreže postavio izjavu srpskog košarkaša i postavio GIF u kojem jasno pokazuje da je šokiran onim što je bivši saigrač rekao o njemu. Ubrzo je objavio i poruku sledeće sadržine:
"Mogao bih mnogo toga da kažem. Ali, ostajem fokusiran na sezonu i pobeđivanje. Nadam se da će i ostali biti mislima na istom zadatku", objavio je Džejms.

Osim Džejmsom, Micov se osvrnuo i na dosadašnji rad s Etoreom Mesinom, s obzirom da su njih dvojica sarađivali i u CSKA.
“Mogu da kažem da je trener mnogo opušteniji nego u Moskvi. Pričali smo baš o tome. NBA iskustvo ga je promenilo malo. Realno, nije ni moglo da bude drugačije. I dalje je vrlo zahtevan trener, s tačno definisanim sistemom rada i jasnom putanjom do uspeha“.

Niko nije savršen

Kratko je prokomentarisao svoje partije u ovoj sezoni i to da je kvalitetom poput dobrog vina – što stariji, to bolji.
“Osećam se dobro, ne osećam se kao starac, a igram kao i obično. Iskreno, nikad nisam bio neko ko voli da zakucava, tako da...“, nasmejao se Micov.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara