Muzika

Letu štuke i Zoster sviraju u Banjaluci

Letu štuke i Zoster sviraju u Banjaluci
Foto: N.N. | "Letu štuke" i "Zoster" sviraju u Banjaluci

Nakon spektakularnog koncerta jedne od najvećih svjetskih muzičkih zvijezda - Manua Čaoa, koji je održan 17. oktobra, nastavlja se koncertni program u banjalučkom Klubu studenata (KSB). I novembar će u KSB-u biti u znaku odlične muzike.

Obilježiće ga nastupi nekih od najpoznatijih bh. bendova, koji uživaju veliku popularnost u cijeloj regiji.

Mostarski sada već kultni sastav "Zoster" pred banjalučkom publikom zasviraće u petak, 8. novembra.

Kraj mjeseca, tačnije 30. novembra, u subotu, rezervisan je za nastup sarajevske grupe "Letu štuke".

Bend "Zoster", u koji se gotovo svi zaljube na prvo slušanje zbog jasnih poruka u njihovim pjesmama i specifičnog i jedinstvenog zvuka, od katarze regea daba, roka pa do odličnih "psych" momenata, već gotovo 20 godina je prisutan na regionalnoj muzičkoj sceni.

Bend nastaje kao posljedica pada imuniteta društva i kao potreba da se nešto više kaže i učini. Pored samostalnih koncerata koje su imali u gotovo svim većim gradovima u regiji, svirali su i u mnogim evropskim gradovima, te na većini festivala u regiji.

Bend je svakim nastupom u gradu na Vrbasu oduševljavao publiku, pa se po riječima organizatora isto očekuje i ovog puta.

Sarajevska grupa "Letu štuke", predvođena frontmenom i istaknutim autorom Dinom Šaranom, već s prvim studijskim albumom koji je pod imenom "Letu štuke" objavljen 2005. godine, izazvala je veliko zanimanje u cijeloj regiji kako među publikom, tako i kritikom, koja ga je odmah svrstala među vodeće alter-pop naslove.

"Letu štuke" nakon sedam godina albumske stagnacije u novembru 2018. objavili su četvrti studijski album "Topla voda", kojeg su uspješno predstavili publici u sklopu regijske koncertne promocije.

"Bože zdravlja", "Supermarket", "Bočice", "Zemlja gori", na kojem su "Štuke" udružile snage s "Dubioza kolektivom", i "Topla voda" noseći su singlovi aktuelnog albuma, koji će pred banjalučkom publikom promovisati 30. novembra u KSB-u.

Cijena pojedinačne ulaznice po događaju u pretprodaji je 10 KM, a na dan koncerta biće 14 KM.

Prodajna mjesta su Klub studenata (KSB) i "Peckham Pub".

Početak prodaje karata je najavljen za srijedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije