OVO JE MRAČNA TAJNA AKADEMIKA! LAŽNI MORALISTA: Dušan Teodorović dobio otkaz na fakultetu, pa ga nezakonito vratili!
Foto: Medija Centar Beograd

Otkrivamo

OVO JE MRAČNA TAJNA AKADEMIKA! LAŽNI MORALISTA: Dušan Teodorović dobio otkaz na fakultetu, pa ga nezakonito vratili!

Politika -

Izašlo na videlo: Profesor Saobraćajnog fakulteta 1999. je otpušten jer danima nije dolazio na posao, ali je posle tri godine iznenada vraćen na radno mesto, i to mimo konkursa, a sve zahvaljujući Srbijanki Turajlić, otkriva student Aleksandar Jakšić

Akademik Dušan Teodorović svojevremeno je dobio otkaz na Saobraćajnom fakultetu, jer je pet dana zaredom boravio u Americi, a da odsustvo nije prijavio nadređenima. On je posle tri godine naknadno vraćen na posao, i to mimo konkursa, otkriva student Aleksandar Jakšić!

Prema Jakšićevim rečima, Teodorović je s fakulteta izbačen 1999. godine.

Bez konkursa

- On je 31. maja 1999. dobio rešenje o prestanku radnog odnosa zbog izostajanja sa posla. Uvidom u evidenciju zaposlenih, akademik je izostao s posla više od pet dana uzastopno i dekan mu je dao otkaz. Akademik 2003. godine šalje zahtev za zasnivanje novog radnog odnosa, navodeći da je otpušten nezavisno od njegove volje - ističe Jakšić.

Crno na belo...  Rešenje o  Teodorovićevom  otkazu
Crno na belo... Rešenje o Teodorovićevom otkazufoto: Printscreen

Dodaje da je nakon toga dekan poslao dopis tadašnjem ministru prosvete Gaši Kneževiću u kome je naveo da je Teodorović 27. aprila 1999. svojevoljno napustio fakultet i sa porodicom otputovao u SAD, a da prethodno nije podneo zahtev za odsustvo po bilo kom osnovu, niti obavestio dekana o svojim namerama, iako je 26. aprila viđen u službi fakulteta. - Dekan je tražio od ministra mišljenje da li je u obavezi da vrati Teodorovića na posao. Pomoćnik ministra Srbijanka Turajlić šalje dopis u kome piše da ukoliko je akademik zahtev za zasnivanje radnog odnosa podneo u zakonom propisanom roku, fakultet je u obavezi da pristupi u skladu s vladavinom zakona i zasnuje njegov radni odnos. On se vraća na fakultet po sili zakona, bez ikakvog konkursa - naveo je Jakšić.

Šteta za Univerzitet

Politički analitičar Zoran Spasić kaže da je i ova odluka manir režima DOS, koji se krio iza lažne demokratije, kršeći pravila u svim segmentima društva, a naročito na Univerzitetu.

foto: Screenshot

- Vršili su partijsko zapošljavanje i ukidali kaznene mere, vraćali ljude u društveno-politički sistem. Teodorović je više puta pokazao da nema akademsku ni elementarnu kulturu prema svojim sagovornicima na javnoj sceni, čime nanosi štetu državi i Univerzitetu. To je čovek koji najmanje ima prava da govori o akademskoj čestitosti, znanju i moralu, zbog svoje prošlosti i antidemokratskih izjava - podvlači Spasić.

Teodorović juče nije želeo da govori o ovoj temi.

Jakšić o optužbama Danice Popović NISAM GAŠIĆEV ROĐAK, NIKAD GA NISAM SREO

foto: Printscreen Youtube

Jakšić je reagovao i na tvrdnje profesorke Danice Popović, koja je kazala da se on hvali da je rođak direktora BIA Bratislava Gašića:

- Što bi rekao Donald Tramp: „Fake news“ (lažna vest). Vođena svojim rijaliti uzorima, Danica Popović pokušava sebe da predstavi žrtvom kojom se bave bezbednosne službe države. Ne samo da gospodin Gašić i ja nismo rođaci već njega, niti bilo kog člana njegove uže i šire porodice nikada nisam upoznao, niti sam ikada bio u istoj prostoriji u kojoj se on nalazio.

Sporan i Karapandžin rad PROFESOR EKONOMIJE, A ZAVRŠIO ASTROFIZIKU

foto: Printscreen/Youtube

Nakon skandala s profesorkom Ekonomskog fakulteta Danicom Popović, student Aleksandar Jakšić, koji je protiv ove profesorke podneo prijavu, izneo je informacije i o profesoru finansija u Vizbadenu Raši Karapandži, koji je optužio ministra finansija Sinišu Malog da je plagirao svoj doktorat. Dokazi koje je Jakšić izneo pokazuju da bi doktorska disertacija Karapandže mogla biti osporena. - Reč je o profesoru ekonomije koji je završio astrofiziku - navodi Jakšić.

Kurir.rs/Kristina Vasković Foto: Medija centar Beograd

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track