Ex -Yu

Bivši šef zagrebačke javne rasvjete osuđen na tri godine zatvora

Bivši šef zagrebačke javne rasvjete osuđen na tri godine zatvora
Foto: Ilustracija | Bivši šef zagrebačke javne rasvjete osuđen na tri godine zatvora

ZAGREB - Bivši šef zagrebačke javne rasvjete Mijo Marošević osuđen je danas nepravosnažno na tri godine zatvora zbog primanja mita i korišćenja položaja za pribavljanje imovinske koristi, dok je njegov pomagač Petko Gavrilović uslovno osuđen na godinu dana.

Pored zatvorske kazne Marošević će, postane li presuda pravosnažna, u državni budžet morati da uplati i 5,86 miliona kuna (oko 787.000 evra) za koliko je finansijskim vještačenjem utvrđena nesrazmjera u imovini i njegovim zakonitim primanjima, prenosi Hina.

Sudija Irena Kvaternik istakla je, obrazlažući presudu, da je sud prihvatio iskaze svjedoka Željka Vojkovića od kojeg je Marošević zatražio i potom dobio proviziju od pet odsto za svaku ugrađenu svjetiljku.

Sud je prihvatio i iskaz Zvonka Tolića koji je teretio Maroševića koji je od njega i putem njegovog oca Vladimira Tolića tražio isplatu procenta za dobijanje poslova postavljanja javne rasvete.

Maroševiću je kao olakšavajuća okolnost ocjenjena starija dob, narušeno zdravstveno stanje i ranija neosuđivanost, dok je sud kao otežavajuću okolnost uzeo u obzir bezobzirnost i obezvrijeđivanje službenog položaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije