Svet

0

Evroposlanici će o sporazumu o Bregzitu glasati kada ga ratifikuju Britanci

Autor: VV

Izvor: Beta

Evroposlanici će o sporazumu o Bregzitu glasati kada ga ratifikuju Britanci

Izvor: Foto: Beta, AP

Šefovi političkih grupa potvrdili su da će se Parlament izjašnjavati tek posle ratifikacije tog dokumenta u Velikoj Britaniji, rekao je portparol institucije Žom Duš preko Tvitera.

Malo je verovatno da će evroposlanici glasati ove nedelje tokom zasedanja u Strazburu o dogovoru postignutom prošle nedelje između Londona i Brisela, rekao je on. Portparol je dodao da će predsednici grupa ponovo da se sastanu u četvrtak da odluče kako dalje.

On je rekao da je Parlamentarni odbor za ustavna pitanja, zadužen za preliminarno razmatranje sporazuma večeras počeo rad.

Vanredna sednica bi mogla da bude organizovana iduće nedelje u Briselu da se odobri sporazum ako ga izglasa donji dom britanskog Parlamenta, da bi Velika Britanija mogla da izađe iz Unije 31. oktobra, rekao je on na konferenciji za novinare u Strazburu.

"Evropski parlament će ga poslednji ratifikovati", dodao je on.

Kopredsednik Zelenih Belgijanac Filip Lamberts rekao je da su zaključci od večeras da će ga Evropski parlament ratifikovati kada to učini britanski i da parlamentarci u međuvremenu čekaju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR