Najnovije vesti
Vesti Svet
Rusija: Američke vize NIJE DOBILO osam članova naše delegacije

Rusija: Američke vize NIJE DOBILO osam članova naše delegacije

Ukupno osam članova ruske delegacije pri Prvom odboru Generalne skupštine UN nije dobilo američke vize, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije u kancelariji Ujedinjenih nacija u Ženevi i drugih međunarodnih organizacija u tom gradu Andrej Belousov.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Tanjug/AP

On je istakao da skoro polovina članova delegacije nije dobila vize i da su među njima ne samo zaposleni u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova, već i službenici ruskog Ministarstva odbrane i ruske kompanije "Roskosmos", koji su trebalo da učestvuju u diskusiji panela i događajima na marginama sastanka Prvog odbora, kao i u konsultacijama u vezi sa nacrtima rezolucija.

- Situacija sa izdavanjem američkih viza za strane delegate u poslednje vreme se dramatično pogoršala. Prošle godine nije odobrena viza samo jednom članu ruske delegacije - rekao je Belousov.

Belousov je podsetio da se radilo o ključnom članu ruske delegacije, direktoru odeljenja ruskog Ministarstva spoljnih poslova Konstantinu Voronconu, zaduženom za pitanja zajedničkog razoružavanja, uključujući pitanja Prvog odbora Generalne skupštine UN, javio je TAŠ.

On je dodao da ukupno 18 ljudi nije dobilo američke vize za 74. sjednicu Generalne skupštine UN.