JOŠ SAMO OVO I POSTAJE DUŠAN SILNI: Tadić u izboru za Zlatnu loptu sa Ronaldom, Mesijem, Mbapeom... Duci u društvu NAJBOLJIH NA SVETU!
Foto: EPA / Georgia Panagopoulou

bravo, bre!

JOŠ SAMO OVO I POSTAJE DUŠAN SILNI: Tadić u izboru za Zlatnu loptu sa Ronaldom, Mesijem, Mbapeom... Duci u društvu NAJBOLJIH NA SVETU!

Fudbal -

Srpski fudbalski reprezentativac i kapiten Ajaksa Dušan Tadić nalazi se među trideset kandidata za dobitnika Zlatne lopte, najprestižnije nagrade koja se dodeljuje u svetu fudbala, objavio je renomirani list ''Frans futbol.''

Osim Tadić, koji ima impresivnu godinu na izmaku gde je osim polufinala Lige šampiona stigao i do titule šampiona države sa Ajaksom, ugledni francuski list je nominovao još četvoricu igrača u prvoj grupi od ukupno njih 30: Sadia Manea (Liverpul), Serhija Aguera (Mančester siti), Frenkija de Jonga (Barselona) i Ugo Ljorisa (Totenhem).

Naravno, na listi su i Ronaldo, Mesi, Mbape, Arnold, Ter Štegen, Benzema, Alison, Aguero...

Fantastičnu sezonu srski plejmejker, ali i ubojiti golgeter, završio je sa 38 golova i 24 asistencije u dresu Ajaksa, a videćemo da li će mu to biti dovoljno da se u žestokoj konkurenciji izbori za najboljeg na svetu.

Podsetimo, pre mesec dana je bio nominovan za idealnih 11 po izboru FIFA na ceremoniji koja je održana u Milanu, ali nije izabran.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track