Ljepota

Greška koju prave sve žene sa smeđim očima

Greška koju prave sve žene sa smeđim očima
Foto: Pixabay | Greška koju prave sve žene sa smeđim očima

Iako se na prvu čini kako uz smeđe oči pristaje baš sve, to ipak nije slučaj.

Naime, većina smeđookih žena čini istu make-up grešku i koristi topla smeđa sjenila jer smatraju da će se stopiti s njihovom bojom očiju i izgledati prirodno. Nažalost, efekt do kojeg ova beauty greška vodi je umoran i neispavan izgled.

Ono što bi, ako imate smeđe oči, trebalo svakako da se pronađe u vašoj make-up ladici je paleta sjenila hladnih boja poput tamnoplave, sive, puderastoružičaste i ljubičaste. Ove će boje vašim očima dati pravu zavodljivu notu, a uz to ćete izgledati svježe i odmorno.

Ako posjedujete paletu s toplim smeđim nijansama i niste spremne riješiti je se, ono što možete učiniti je nanijeti smeđe sjenilo samo na spoljašnji ćošak oka, a ostatak kapka ispuniti svjetlucavom bojom šampanjca koja će otvoriti vaš pogled i dati vašim očima poseban sjaj, prenosi Radiosarajevo.ba.

Poznata vizažistica Dženifer Troter upozorila je kako bi trebalo da pripazite i na odabir boje rumenila i ruža. Ono što će vam najbolje pristajati ako imate smeđe oči su nježne ružičaste nijanse koje će vašem licu "pokloniti" nekoliko dodatnih sati sna koje niste uspjele odspavati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije