Društvo

Pokloni "Mikrofina" za vrtić "Lana"

Pokloni "Mikrofina" za vrtić "Lana"
Foto: Velibor Tripić | Pokloni "Mikrofina" za vrtić "Lana"

BANJALUKA - Predstavnici kompanije "Mikrofin" posjetili su danas prostorije vrtića "Lana" u naselju Rosulje, u Banjaluci, i tom prilikom obradovali mališane vrijednom donacijom.

"Više od dvadeset godina 'Mikrofin' nastoji odgovoriti na molbe svih škola, vrtića, udruženja i ostalih ustanova koje se bave djecom, a koje su tražile neku vrstu pomoći od nas. Radimo to jer želimo učiniti sve što je u našoj moći da stvorimo preduslove za zdrav razvoj djece u ovom društvu. Konkretno, vrtiću 'Lana' je bila potrebna oprema za rad s mališanima u vidu didaktičkog materijala i igračaka i to smo im ovom donacijom omogućili", istakao je Boris Todić, šef Filijale "Mikrofina" u Banjaluci.

Direktorica JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović zahvalila je na uručenoj donaciji. Istakla je da je saradnja Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i društveno odgovornih kompanija veoma značajna za djecu u vrtićima, jer je plod svake saradnje unapređenje vaspitno-obrazovnog rada i poboljšanje uslova boravka djece u vrtićima.

Izrazila je zadovoljstvo što "Mikrofin" u svojim brojnim društveno odgovornim aktivnostima ove godine nije zaobišao vrtiće u Banjaluci i tako opravdao status društveno odgovorne kompanije.

Protekle sedmice u "Mikrofinu" su bili vrlo angažovani u pružanju pomoći djeci i mladima širom Bosne i Hercegovine.

Gradiška filijala podržala je rad Udruženja roditelja, djece i omladine s posebnim potrebama "Rastimo zajedno" iz Kozarske Dubice donacijom mašine za izradu bedževa s idejom da djeci omogući zabavu, ali i priliku da zarade od prodaje bedževa. Predstavnici bihaćke filijale posjetili su Dječje obdanište i Dom učenika u Bosanskoj Krupi kako bi im uručili donaciju u vidu likovne opreme, a na poziv Mješovite srednje škole iz Bosanskog Petrovca Enis Didović, šef bihaćke filijale, obišao je učenike koji se obrazuju za stručna zanimanja i poklonio im aparat za varanje, koji je nužan za obavljanje stručne nastave u radionici.

U prethodnim danima "Mikrofin" je svojim poklonima obradovao i učenike OŠ "Branko Ćopić" u Prijedoru te osnovce škola "Petar Kočić" i "Vuk Karadžić" s područja opštine Prnjavor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije