Predstavnici Tutina na 5. susretima Bošnjaka jugoistočne Evrope u Puli

0
88

U Puli su se održali 5. susreti Bošnjaka jugoistočne Evrope kojima je cilj bio okupljanje mladih Bošnjaka i pozitivan uticaj na njihovom obrazovanje, identitet i kulturu.

Susretu je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Robert Cvek koji je poručio kako ovakvi događaji promovišu suživot ljudi različitih vjerskih i nacionalnih pripadnosti, javlja portal Pula.hr.

Susret je za cilj imao i podsticanje vrijednosti ustavnog poretka Republike Hrvatske i dijaloga kojim se unapređuje toleranciju i uspostavljanje multietničkog povjerenja.

Učesnici programa bili su KUD Tutin iz Srbije i KUD Neretva iz Jablanice u Bosni u Hercegovini.

U povodu 5. susreta Bošnjaka jugoistočne Evrope u Puli gradonačelnik Boris Miletić primio je 18. oktobra u prostorijama Komunalne palate organizatore i učesnike ove manifstacije.

U ime organizatora prijemu su prisustvovali predstavnici Bošnjačke nacionalne zajednice Pula, a od učesnika ove su godine primljeni predstavnici Općine Tutin te predstavnici  kulturno umjetničkih društava koji učestvuju u programu Susreta.

Zaželivši gostima dobrodošlicu u hiljadugodišnju Pulu, Miletić je delegaciju upoznao s aktuelnim gradskim programima i projektima u području privrede i kulture, prenosi Istarski.hr.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.