Dačić: Naša dijaspora je važan resurs

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je Viteza svetosavskog pacifizma Milici-Mili (Pivnički) Malruni, supruzi bivšeg premijera Kanade Brajana Malrunija. Tom prilikom je poručio da srpska dijaspora predstavlja važan resurs razvoja same Srbije, ali i nezamenljiv most saradnje sa državama i narodima širom sveta.

Ivica Dačić je rekao da Milica Mila (Pivnički) Malruni zaslužuje značajno priznanje koje joj je uručeno i naglasio da je porodica Pivnički primer onoga kako bi dijaspora trebalo da se ophodi prema matici.

Od njene poslednje posete otadžbini prošlo je 35 godina, a Dačić kaže da ni ona, niti njena porodica nisu zaboravili Srbiju i Srbe tokom tog perioda.

"I kada je bila prva dama Kanade u periodu između 1984. i 1993. godine, pa sve do danas, ostala je ponos majke Bobe i oca Dimitrija Pivničkog, ali i ponos Srbije, jer je znala kako da sačuva srpski identitet, veru i jezik, istovremeno dajući doprinos razvoju srpsko-kanadskih veza", naveo je Dačić.

Poručio je Mili i njenom suprugu Brajanu Malruniju da će uvek biti rado viđeni gosti u zemlji Milinih predaka, a zakazao im je novi susret već za iduću godinu, povodom otvaranja Muzeja srpske dijaspore u Spomen kući Pivničkih u Novom Bečeju.

Porodici Pivnički je poreklom iz Novog Bečej, a 1958. godine su se iselili u Kanadu i nastavili da čuvaju srpski identitet i tradiciju u toj dalekoj zemlji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво