PARTIZANE, ČUVAJ SE! MANČESTER JUNAJTED ZAUSTAVIO LIVERPUL: Desetkovani Crveni đavoli remizirali sa šampionom Evrope na Old Trafordu pred dolazak u Humsku (VIDEO)
Foto: EPA/PETER POWELL

PREKINUT NIZ KLOPOVOG TIMA

PARTIZANE, ČUVAJ SE! MANČESTER JUNAJTED ZAUSTAVIO LIVERPUL: Desetkovani Crveni đavoli remizirali sa šampionom Evrope na Old Trafordu pred dolazak u Humsku (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Mančester junajteda i Liverpula igrali su nerešeno 1:1 (1:0) u utakmici devetog kola Premijer lige.

Ovo je prvi meč u prvenstvu ove sezone u kome Liverpul nije pobedio.

"Crveni đavoli" su mu prekinuli niz od 17 uzastopnih trijumfa u Premijer ligi (ove i prošle sezone) i sačuvali rekord (18) koji drže njihove komšije - Mančester siti.

Za Mančester junajted se ovaj remi može smatrati uspehom, jer je tim Ole Gunara Solskjera desetkovan, a i nalazi se u krizi.

Tim Jirgena Klopa je ostao lider sa 25 bodova i ima šest više od drugoplasiranog Mančester sitija.

Junajted je na 13. mestu sa deset bodova.

Bio je ovo 173. prvenstveni duel Mančester junajteda i Liverpula, što se u "kolevci fudbala" smatra najveći derbijem, a "Old Traford" je i sedmi put zaredom ostao neosvojila tvrđava za crvene sa "Enfilda".

Domaćin je poveo u 36. minutu golom Markusa Rašforda, a gosti su protestovali kod sudije Martina Etkinsona tvrdeći da je prethodno fauliran Divok Origi. Međutim, Etkinson ni posle korišćenja VAR-a nije promenio odluku i priznao je gol.

VAR je ponovo upotrebljen u finišu prvog poluvremena kada je poništen pogodak Sadio Manea, zbog igranja rukom.

Gosti su u drugom poluvremenu zaigrali ofanzivnije i pritiskali "crvene đavole" sve dok u 85. minutu rezervista Adam Lalana nije doneo izjednačenje i postavio konačan rezultat.

Dodajmo da Solskjer nije mogao da računa na Pogbu, Daloa, Bailija, Lingarda, Šoa...

Ni Klop nije bio bez problema, pa je sastavio tim bez Salaha.

Mančester junajted u četvrtak gostuje Partizanu u utakmici trećeg kola Lige Evrope, dok Liverpul dan ranije u Ligi šampiona ide u Genk.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track