Zvezda oslabljena na Krku, šansa za Simanića, Jovanovića i Nenadića

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.10.19. | 10:18

Braun i Gist biće odsutni lakših povreda, dok je Beron uz dozvolu kluba otputovao u SAD kako bi prisustvovao rođenju prvog deteta

Zanimljiv početak ABA lige je iza nas, posebno drugo kolo, jer su favoriti za osvajanje – i Crvena zvezda i Partizan doživeli već po jedan poraz. Crno-beli su poraženi od Primorske, a crveno-beli od Budućnosti u skoro praznom Pioniru te i jedni i drugi imaju (ili su imali) veliki motiv da u ovom 3. kolu dođu do pobeda. Partizan je juče slavio u Baru protiv Mornara (76:65), a Zvezdu danas očekuje gostovanje Krki. 

Crvena zvezda ima na papiru slabijeg protivnika, ali znaju crveno-beli da u Novom Mestu nije lako igrati. Znala je Zvezda da bude poražena u maloj i čudnoj dvorani Leon Štukelj kao što je to bio slučaj 2015. godine. Bilo je i tesnih utakmica, ali su crveno-beli dobili poslednjih šest okršaja protiv Krke i naizgled bi sve osim (ubedljive) pobede ekipe Milana Tomića predstavljalo iznenađenje s obzirom na to koliko crveno-beli imaju moćan tim.

Izabrane vesti

Ipak, treba imati na umu da je Zvezda drastično oslabljena pred gostovanje u Novom Mestu. Tomić neće moći da računa na Derika Brauna, Bilija Berona i Džejmsa Gista. BraunGist biće odsutni lakših povreda, dok je Beron uz dozvolu kluba otputovao u SAD kako bi prisustvovao rođenju prvog deteta (vraća se u Beograd već u ponedeljak). Svi će biti spremni za četvrtak i Barselonu. Eto šanse za Simanića, Jovanovića, možda i Nenadića. 
"Očekuje nas utakmica sa ekipom koja je u prošlom kolu savladala Zadar kao gost i koja je redovan učesnik regionalnog takmičenja. U ovaj meč ulaze bez pritiska. S druge strane, mi smo nakon teške utakmice u Tel Avivu morali brzo da se okrenemo pripremi ove utakmice i to je ritam koji će biti uobičajen u narednom periodu. ​Moramo da odigramo čvrsto, bez padova, koncentrisano i da tako dođemo do bodova u gostujućoj hali koja je mala, ali u kojoj atmosfera puno znači igračima Krke", rekao je Tomić.

Zanimljivo je da posle dva kola Zvezda i Krka imaju isti skor 1-1.
"Nismo imali mnogo vremena da se pripremimo za ovaj meč, ali bićemo spremni i da se ne ponavljamo, zna se šta je potrebno da uradimo da dođemo do bodova - da odigramo dobru odbranu, da igramo agresivno, da kontrolišemo utakmicu, čime bismo došli do pobede i u dobroj atmosferi nastavili dalje, jer nas brzo nakon toga očekuju novi izazovi", izjavio je Dejan Davidovac.

Biće ovo ujedno prvo gostovanje Zvezde u ovogodišnjem izdanju ABA lige, pa ćemo i sa te strane videti kako će se izabranici Milana Tomića snaći u ulozi gostujućeg sastava. Gostovanje Krki biće dobra šansa za Crvenu zvezdu da se vrati na pobednički kolosek posle poraza u Tel Avivu od Makabija. Imala je tu Zvezda priliku da napravi "brejk", ali nije uspela. 

ABA LIGA - 3. KOLO:

Petak
Cibona - FMP  61:81
/Novačić 10 - Rit 19/

Mega - Zadar  98:74
/Mišković 18 - ALen 24/

Subota

Mornar - Partizan 65:76
/Pulen 16 - Jaramaz 17/

Igokea - Cedevita Olimpija 71:71 (90:95)
/Evans 20 - Blažič 30/

Nedelja

18.00:  (7,50) Krka  (23,00)  Crvena zvezda (1,10) 
20.00:  (1,20) Budućnost  (19,00)  Primorska (5,00) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama


Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara